SON DAKİKA
Hava Durumu

Trump: Hürmüz Boğazı'nın kontrolü tamamen bizde

ABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazının kontrolünün tamamen ABD'de olduğunu iddia ederek, "İran bir anlaşma yapana kadar boğaz kapatılmış durumda" ifadelerini kullandı. Trump ayrıca İran'da iç çekişme yaşandığını öne sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2026 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2026 18:41
Kaynak: İHA
Trump: Hürmüz Boğazı'nın kontrolü tamamen bizde

ABD Başkanı Donald Trump, kendisine ait Truth Social platformundan İran'a yönelik yeni açıklamalarda bulundu.

Trump İran'da iç çekişme yaşandığını iddia ederek, "İran, liderinin kim olduğunu anlamakta çok zorlanıyor. Gerçekten bilmiyorlar. Savaş alanında ağır kayıplar veren 'sertlik yanlıları' ile hiç de ılımlı olmayan (ama saygı kazanan!) 'ılımlılar' arasındaki iç çekişme çılgınlık" ifadelerini kullandı. Trump, "Hürmüz Boğazı'nın kontrolü tamamen bizde. ABD Donanması'nın onayı olmadan hiçbir gemi boğazdan giremez veya boğazdan çıkamaz. İran bir anlaşma yapana kadar boğaz kapatılmış durumda" ifadelerine yer verdi.

Trump, "Amerika Birleşik Devletleri Donanması'na, Hürmüz Boğazı sularına mayın döşeyen her türlü tekneyi, küçük tekneler de olsa vurup batırma emri verdim. Hiçbir tereddüt olmayacak" ifadelerini kullanarak, İran'ın 159 gemisinin "denizin dibinde" olduğunu vurguladı.

İran'ın Boğaz'a döşediği mayınlara da değinen Trump, "Ayrıca mayın tarama gemilerimiz şu anda Boğaz'ı temizliyor. Bu faaliyetlerin üç kat artırılmış şekilde devam etmesini emrediyorum" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.