SON DAKİKA
Hava Durumu

'Siyasi bir hata yaptım özür diliyorum'

Bulgaristan Başbakanı Plamen Oresharski, üç haftalık hükümetini bir krizin içine sokan atama nedeniyle özür diledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2013 21:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2013 21:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Siyasi bir hata yaptım özür diliyorum'

Başbakan Oresharski'nin, medya baronu Delyan Peevski'yi Ulusal Güvenlik Dairesi başkanlığına ataması ardından sokak gösterileri başlamış, ana muhalefet partisi Parlamento'yu boykot etmişti.

Bulgaristan Parlamento'su bu atamayı bugün geri çevirdi.

Delyan Peevski'ye ülkenin en gizli belgelerini açan görevlendirme protesto gösterilerine ve sokak eylemlerini tetiklemişti.

Yazılı ve görsel basın imparatoru olarak nitelenen Peevski'nin, çoğunluğunu Türkler'in oluşturduğu, koalisyonun küçük ortaklarından Hak ve Özgürlükler Hareketi tarafından aday gösterilmişti.

Delyan Peevski'nin Ulusal Güvenlik Dairesi başkanlığına atanmasını protesto eden göstericiler, başkent Sofya ve diğer kentlerde beş gün boyunca eylem yapmışlardı.

'SOKAKLARA DÖKÜLEN BİNLERCE KİŞİDEN ÖZÜR DİLİYORUM'

Başbakanı Plamen Oresharski, Parlamento'da yaptığı konuşmada "Siyasî bir hata yaptım ve bunun için sadece sizden değil sokaklara dökülen binlerce kişiden de özür diliyorum" dedi.

"Benim istifa etmemi istediler. Bu çağrıyı çok açık şekilde duydum" diyen Oresharski, daha büyük bir siyasî krize neden olacağı gerekçesiyle istifa etmeyeceğini açıkladı.

Yüksek elektrik fiyatlarını, kemer sıkma önlemlerini ve hükümetin başarısız yönetimini protesto eden büyük eylemlerin ardından, merkez sağ eğilimli Başbakan Boiko Borisov Şubat ayında istifa etmişti.

Aradan üç ay geçtikten sonra yapılan seçimlerden Boiko Borisov çok az farkla galip çıktı. Ancak muhalefet partileri Borisov'la bir hükümet kurmayı reddetti ve kendi aralarında bir koalisyon hükümeti oluşturdular.

(BBC Türkçe)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.