SON DAKİKA
Hava Durumu

Saldırılar seçim kampanyası mı?

İsrailli araştırmacı Levy, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların seçim kampanyasının bir parçası olduğunu ve uzun sürmeyeceğini savundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2012 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2012 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Saldırılar seçim kampanyası mı?

Avrupa Dış İlişkiler Konseyi Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü Daniel Levy, İsrail'in Gazze'ye şimdi saldırmasının manidar olduğunu ve İsrail'in bir kaç günlüğüne Filistinlileri kalbinden vurmak istediğini kaydederek, ''Saldırılar uzun sürmeyecektir, çünkü bölgenin güçlü ülkeleri Türkiye, Mısır ve Katar Filistin'e desteklerini açıkça gösterdi. Bu ayrıca seçim kampanyası olduğundan uzun sürmeyecektir'' diye konuştu.

''İsrail, değişime kafa tutuyor''

Levy, İsrail'in Filistinlilere saldırması için en iyi zamanın şimdi olduğunu kaydederek, şunları söyledi:
''Saldırıların şimdi gerçekleştirilmesi Netanyahu'nun planının, hesabının bir parçası. Netanyahu bölgedeki değişime rağmen istediğini yapabileceğini göstermeye çalışıyor. 'Ben bölge yönetimlerinin değişmesine ve yeni yönetimlerin Filistin'e destek vermelerine rağmen Gazze'ye saldıracak kadar 'çılgınım', istediği kadar Arap Uyanışı olsun, ben istediğim zaman istediğimi yaparım' mesajı veriyor.''

Levy, ''Bölgenin güçlü ülkeleri sadece Filistin'e desteğini gösteriyor, ancak İsrail üzerinde somut ve ya kuvvetli diplomatik yollarla bir yaptırım kurmuyor ya da ABD'yi İsrail'e silah verdiği için kınamıyor. Bu durumda İsrail saldırmaktan çekinmiyor'' diye konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.