SON DAKİKA
Hava Durumu

Peru'da sokağa çıkma yasağı nedeniyle Down Sendromlular Futbol Şampiyonası ertelendi

Peru'da halk yakıt ve gübre maliyetlerinin hızlı artışının sorumlusu olarak gördüğü Devlet Başkanı Pedro Castillo'nun istifası için meydanlara döküldü. Türkiye'nin de mücadele ettiği Down Sendromlular Dünya Salon Futbol Şampiyonası, sokağa çıkma yasakları nedeniyle ertelendi.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2022 23:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2022 00:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Peru'da sokağa çıkma yasağı nedeniyle Down Sendromlular Futbol Şampiyonası ertelendi

Güney Amerika ülkelerinden Peru'da halk yakıt ve gübre maliyetlerinin hızla artmasının sorumlusu olarak gördüğü Devlet Başkanı Pedro Castillo'nun istifası için meydanlara döküldü. Protesto eylerinin büyümesi Peru'yu karıştırırken başkent Lima ve bazı büyük şehirlerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Bu arada Başkent Lima'da devam eden ve aralarında son Avrupa Şampiyonu Türkiye'nin de mücadele ettiği Down Sendromlular Dünya Salon Futbol Şampiyonası, sokağa çıkma yasakları nedeniyle ertelendi. Milli Takım kaleci antrenörü olarak Lima'da bulunan İlyas Sarı şampiyonanın sokağa çıkma yasağının bitmesinden sonra gerçekleştirileceğini söyledi. Down Sendromlular Türk Milli Takımı ilk maçında Şili'yi 6-3 yenerek şampiyonaya iyi bir başlangıç yapmıştı.

(Fotoğraflar; İlyas Sarı)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.