SON DAKİKA
Hava Durumu

Paris saldırganı psikiyatri kliniğine sevk edildi

Paris'te dün Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'nde 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı düzenleyen saldırgan hakkındaki gözaltı kararı doktor tavsiyesi üzerine kaldırılarak psikiyatri kliniğine sevk edildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2022 23:04
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2022 23:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Paris saldırganı psikiyatri kliniğine sevk edildi

Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne Cuma günü düzenlediği saldırıda üç kişiyi öldüren 2'si ağır 5 kişinin de yaralanmasına neden olan 69 yaşındaki William M.'nin olayı yabancı düşmanı olmasıyla açıkladığı bildirildi.

Paris savcılık ofisinden yapılan açıklamaya göre, 69 yaşındaki Fransız saldırganı muayene eden doktor, saldırganın sağlık durumunun gözaltı koşullarıyla uyumlu olmadığı sonucuna vardı.

Emniyet bünyesindeki psikiyatri kliniğine nakledilen saldırgan, sağlık durumu elverirse tahkikat hakimi tarafından sorgulanacak.

Paris'in 10. Bölgesindeki Enghien Caddesi'nde dün bir Fransız vatandaşının, Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi ve etrafında bulunan kişilere silahla ateş açtığı saldırıda 3 kişi ölmüş, 2'si ağır 5 kişi yaralanmıştı.

Fransız basınında adı "William M." olarak geçen 69 yaşındaki saldırgan olay yerinde gözaltına alınmıştı. Saldırganın Fransa'nın resmi demir yolu şirketi SNCF'ten emekli bir Fransız vatandaşı olduğu belirtilmişti.

Saldırganın 2016 ve 2021'de 2 kez cinayete teşebbüs ettiğinin polis kayıtlarına geçtiği, Aralık 2021'de elinde kılıçla Paris'te bir göçmen merkezine saldırdığı ve 2 kişiyi yaraladığı, bu nedenle hapse atıldığı ve bu ay hapisten çıktığı ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.