SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO Suriye'yi düşman gösterdi

NATO zirvesi bildirgesinde Türkiye, Suriye yönetiminden kaynaklı bir tehditle karşı karşıyaymış gibi gösterildi. Bildiride, Suriye'nin önemli kısa menzilli füze envanterine sahip olduğu ve bunların Türkiye'ye ulaşabildiği öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2018 23:29
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2018 23:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
NATO Suriye'yi düşman gösterdi

Brüksel'de ilk günü tamamlanan NATO Zirvesi Sonuç Bildirisi'nde, AB ülkeleri ile ABD arasındaki gerilime değilmedi. NATO içinde birliktelik vurgusu yapılan bildirgede, Türkiye'ye yönelik S-400 tepkisine yer verilmedi. Açıklamada, "Türkiye'ye yönelik Suriye'den kaynaklanan balistik füze tehdidini izlemeye ve değerlendirmeye devam ediyoruz" denildi.

PKK/YPG kaynaklı terör tehdidinden bahsedilmeyen bildiride, meşru Suriye yönetimi hedef alındı. Türkiye'nin Suriye yönetiminden kaynaklı bir tehditle karşı karşıyaymış gibi gösterilen bildiride, Suriye'nin önemli bir kısa menzilli füze envanterine sahip olduğu ve bu füzelerin NATO topraklarının ve ortaklarının bir kısmına ulaşabildiği öne sürüldü. Bildiride, "Suriye bu füzeleri kendi nüfusuna karşı çokça kullanmıştır. Türkiye'nin, son 4 yılda üç kez Suriye'den fırlatılan füzelerin hedefi olmasından endişe duyuyoruz. Suriye'den kaynaklanan balistik füze tehdidini izlemeye ve değerlendirmeye devam ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

"Güneyden kaynaklanan ve giderek artan güvenlik tehditlerine yanıt vermek için Türkiye'ye uyarlanmış güvence tedbirleri esasen tüm ittifakın güvenliğine katkıda bulunmaktadır ve bu tedbirler bütünüyle uygulanacaktır." değerlendirmesinde bulunulan bildiride, NATO Mukabele Kuvveti'nin gücünün artırıldığı ve Çok Yüksek Hazırlık Seviyeli Müşterek Görev Gücü'nün (VJTF) kısa sürede hazır olacak durumda olduğu aktarıldı. (Aydınlık)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.