SON DAKİKA
Hava Durumu

Mursi'ye seyahat yasağı

Mısır'da askerin siyasilere tanıdığı 24 saatlik süre dolmasının ardından ordu Mısır Devlet Başkanı Mursi ve bazı üst düzey Müslüman Kardeşler liderlerine seyahat yasağı getirdi. Mursi'nin danışmanlarından ise "Darbe Yolda" açıklaması geldi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2013 19:54
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2013 19:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Mursi'ye seyahat yasağı

Reuters haber ajansı, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin siyasi krizden çıkış için bir koalisyon hükümeti önerdiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Mursi'nin bir uzlaşı üzerinde çalıştığı da belirtildi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada "yeni bir koalisyon hükümetinin çözümün bir parçası olabileceği" belirtildi. Açıklamada, Mursi'nin istifası ve yeniden seçim yapılması gibi muhalefet taleplerinden bahsedilmedi.

Açıklamada ayrıca "bunun ötesinde bir uzlaşma önerisi ortaya konulmayacağı" da kaydedildi. Muhalefetin isteğinin aksine Mursi'nin istifa etmeyi ise reddettiği belirtiliyor.

DARBEYE DOĞRU

Çok sayıda asker ve zırhlı aracın Mısır Başkanlık Sarayı önüne geldiği kaydedildi. Mısır Devlet Televizyonu'nun da ordunun kontrolüne geçtiği bildirildi.

Üst düzey komutanların katıldığı olağanüstü toplantı ise devam ediyor. Mısır ordusu sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında, siyasi uzlaşı için verdiği 48 saatlik sürenin dolmasının ardından gerekli açıklamanın yapılacağını ancak bunun vaktinin belli olmadığını duyurdu.

Mısır ordusunun önümüzdeki saatlerde bir açıklama yapması bekleniyor.

SEYAHAT YASAĞI

Darbeye hazırlanan ordu, Mursi ve Müslüman Kardeşler liderleri için seyahat yasağı getirdi.

ŞİDDETE BAŞVURMAYIN

Mursi, akşam saatlerinde halka hitaben yaptığı açıklamada "Darbeye karşı barışçıl şekilde direnin, asla şiddete başvurmayın" ifadesini kullandı.

Öte yandan Mursi'nin saray yerine muhafızların barakasında çalışmalarına devam ettiği ileri sürüldü.

'DARBE YOLDA'

Mursi'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "askeri darbenin yolda olduğunu" söyledi.

OBAMA'DAN İTİDAL ÇAĞRISI

ABD Başkanı Barack Obama'dan da ülkede yaşananlarla ilgili bir açıklama geldi. Obama, yaptığı yazılı açıklamada, "Mısır'da tarafları itidalli olmaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

'DEMOKRASİ UĞRUNDA ÖLMEK DAHA İYİ'

Kritik dakikalar yaklaşırken bir açıklama da Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin sözcüsünden geldi. Sözcü, "Tarih tarafından suçlanmaktansa Mursi'nin demokrasi uğrunda ölmesi daha iyi" dedi.

Mısır devlet televizyonu da, İçişleri Bakanlığı'nın şiddetten uzak durulması için çağrıda bulunduğu belirtildi. 

'MURSİ SONRASI KONUŞULUYOR'

Fransız haber ajansı AFP, üst düzey komutanların, Mursi sonrasını konuşmak için olağanüstü toplantı yaptığını ileri sürdü.

ORDU: HALKI CAN PAHASINA KORURUZ

Mısır'da ordunun ülkede uzlaşma sağlanması için verdiği sürenin dolmasına saatler kala Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi adına sert bir açıklama yapılmıştı. Açıklamada, "Ordu teröristler, radikaller ve budalalara karşı Mısır halkını canı pahasına korumaya hazır" denilmişti.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin "Meşruiyetimi korumak için canımı vermeye hazırım" açıklamasına ordu sert bir açıklamayla karşılık vermişti.

Mısır Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi adına yapılan ve "Son Saatler" ismini taşıyan açıklamada, ordunun teröristler, radikaller ve budalalara karşı Mısır halkını canı pahasına korumaya hazır olduğu belirtilmişti.

ORDU MUHALİF LİDER BARADEY'LE GÖRÜŞTÜ

Mısır'da muhalefet lideri Muhammed el Baradey'in de, bugün Mısır Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi ile görüştüğü iddia edildi. Baradey'in ordudan, kanı durdurması talebinde bulunduğu belirtildi.

Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi karşıtı gösterilerde 30 Haziran'dan bu yana 20'den fazla kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi de yaralandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.