SON DAKİKA
Hava Durumu

Muhalefetten Mursi'ye şartlı evet

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin anayasal düzenlemelere ilişkin muhalefete yaptığı ''ulusal diyalog'' çağrısına ''şartlı evet'' cevabı geldi.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2012 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2012 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Muhalefetten Mursi'ye şartlı evet

Anayasa Partisi (AP) kurucu üyesi ve sözcüsü Mustafa el-Cundi, ''Mursi, bu kararları alacağını daha önce muhalefet partileriyle yaptığı görüşmelerde bildirmemişti. Şimdi devrimin meşruiyetinden dem vuruyor. Mursi, kararlarını tamamıyla geri alana kadar diyaloğa hayır diyoruz, meydanlarda kalacağız'' diye konuştu.

Güçlü Mısır Partisi (GMP) Genel Sekreteri Ahmed Abdulcevad ise ''ulusal diyalog'' çağrısına parti olarak yanıt verebilmeleri için diyaloğun mahiyeti, kimlerle olacağı ve hangi sorumlulukları yükleyeceğine dair bilgi sahibi olmaya ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı ve İslami eğilimli Nur Partisi (NP) ise Mursi'nin anayasa düzenlemelerini desteklemek amacıyla karşıt gösteriler düzenliyor.

Öte yandan ülke genelindeki çoğu mahkemede Hakimler Odası'nın önceki gün yaptığı ''iş bırakma'' çağrısına uyularak iş bırakıldığı veya yavaşlatıldığı bildirildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.