SON DAKİKA
Hava Durumu

Mısır ordusu: Darbe niyetimiz yok

Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi karşıtı ve destekçisi gösterilere katılım artarak devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2013 09:04
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2013 09:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Mısır ordusu: Darbe niyetimiz yok

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, son yaşanan olaylarla ilgili yapılacak basın toplantısının, Cumhurbaşkanı Mursi'nin istişare toplantılarının sürdüğü için bugüne ertelendiği belirtildi. 

Bu arada Mısır ordu sözcüsü Ahmed Muhammed Ali, yazılı açıklamasında, ordunun darbe niyetinin olmadığını, açıklamanın sokağın nabzına uygun yapıldığını kaydetti.

Ali, şunları ifade etti:

''Mısır ordusunun kültürü ve düşünme biçimi, darbeci bir siyaset izlemesine izin vermez. Mısır ordusu, 1977-1986 ve 2011 yıllarında sokağa indi ancak darbe yapmadı. Ordu her zaman, halkın değişim ve reform isteklerinin yanında oldu. Bugünkü açıklama, sokağın nabzına uygun olarak yapıldı. Açıklama, tüm siyasi tarafların bir an önce halkın taleplerini karşılayan ulusal bir uzlaşma gerçekleştirmeleri içindi. Ordu, halkın iradesinden doğan demokratik düşüncenin dışına çıkmayacaktır.''

Polis ordunun yanında

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Polis teşkilatı, ulusal güvenlik, halkın ve yüksek Mısır'ın menfaati için, ordunun açıklamalarıyla tam bir dayanışma içinde olduğunu ilan etmektedir'' değerlendirmesinde bulunuldu. 

Polisin, halkı ve devlet kurumlarını koruma görevini kararlılıkla sürdüreceği belirtilen açıklamada, ''Polis halkın polisidir, tüm siyasi taraflara aynı mesafede durmaktadır'' yorumunda bulunuldu.

Mısır ordusu, karşıt gruplar arasında 48 saat içinde uzlaşma sağlanmaması ve halkın taleplerine yanıt verilmemesi halinde, krizin çözümü için ulusal güçlerle ortak hareket edip yol haritası açıklayacağını duyurmuştu.

İsmailiye Valisi istifa etti

Öte yandan Mısır'ın doğu kentlerinden İsmailiye Valisi Hasan Rufai protestolar nedeniyle istifa ettiğini duyurdu. 

Rufai, yaptığı yazılı açıklamada, yoğun ve yanlı protesto gösterileri nedeniyle istifa ettiğini, bir vatandaş olarak Mısır halkının hizmetinde olmaya devam edeceğini belirtti.

Muhalifler, Rufai'yi, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın emrinde olmakla suçlamış, sabah saatlerinde valilik binasını demir zincirlerle kilitleyip, görevlilerin binaya girişini engellemişti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.