SON DAKİKA
Hava Durumu

İstifasını Youtube'da açıkladı

Suriye Petrol Bakanı Yardımcısı Abdo Hüsameddin gece yarısını geçen bir saatte Youtube'da yayımladığı bir video ile, görevinden istifa etiğini ve Beşar Esad karşıtı isyana katıldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2012 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2012 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İstifasını Youtube'da açıkladı

YouTube'a koyduğu videoda "katliamcı bir rejime hizmet ederek ölmek istemediğini" söyleyen Suriyeli eski bakan yardımcısı, "Bu rejimden, Baas Partisi'nden ve göreviminden ayrılıp, bu asil insanların devrimine katılıyorum" dedi.

Suriye rejimine 33 yıl hizmet eden 58 yaşındaki Hüsameddin, Rusya ve Çin'in Esad yanlısı tavrı konusunda da, bu ülkelerin "Suriye'nin dostları değil", "Suriye halkını öldürenlerin ortağı" olduğunu ifade etti.

Suriye ekonomisinin "çökmek üzere olduğunu" sözlerine ekleyen Hüsameddin, "Rejimin, evimi yakacağını ve aileme zulmetceğini bilmeme rağmen, doğru olanı yapmayı tercih ettim" dedi.

MUHALİFLER MEMNUN

Suriyeli muhalifler ise bu gelişmeden memnun. El Arabiya'nın bildirdiğine göre, Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Burhan Galyun, Hüsameddin'in taraf değiştirmesinin kendilerini memnun ettiğini ve daha fazla hükümet görevlisinin aynı şeyi yapmasını beklediklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.