SON DAKİKA
Hava Durumu

İsrail yine Gazze'yi yaktı yıktı

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 13 kişi öldü, 120 kişi yaralandı. Hava, kara ve denizden düzenlenen saldırılar, büyük yıkıma neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2012 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2012 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İsrail yine Gazze'yi yaktı yıktı

İsrail Gazze'ye yönelik operasyonunda aralarında hükümet ile güvenlik güçlerine ait binaların da yer aldığı 80'den fazla hedefe saldırı düzenlendi.

İsrail ordusuna ait F-16 savaş uçakları, helikopterler ve insansız hava araçları ile Donanma'ya ait hücum botlarla sürdürülen saldırılarda, aralarında Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın liderlerinden Ahmed el-Caberi'nin de bulunduğu 13 kişi öldü, 120 kişi yaralandı.

Gece boyu süren ve ''Bulut Sütunu'' adı verilen İsrail'in saldırıların yol açtığı yıkım ve hüzün, günün aydınlanmasıyla daha belirgin şekilde ortaya çıktı.

Caberi, İsrail tarafından ''Hamas Hareketi Genelkurmay Başkanı'' olarak isimlendiriliyor ve İsrail'in en çok arananlar listesinde yer alıyordu.

Hamas'tan karşılık: 3 İsrail askeri öldü

Hamas'ın, İsrail saldırılarına karşı füzelerle verdiği karşılık sonucu 3 İsrail askerinin öldüğü, 6 askerin de yaralandığı ileri sürüldü.

Saldırı adını Tevrat'tan alıyor

İsrail Ordusu, Gazze'ye yönelik başlattığı saldırıya ''Bulut Sütunu'' ismini verdi. Bulut sütunu, Tevrat'ta İsrailoğulları'na yardımı simgeliyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ''İsrail'in Gazze'deki saldırıları, gerekirse İsrail Ordusu'nun, önümüzdeki günlerde askeri operasyonlarını genişletmeye hazır olduğu yönünde açık bir mesaj niteliği taşıyor'' dedi.

Mısır, Refah Sınır Kapısı'nı açtı

Gazze-Mısır sınırındaki Refah sınır kapısında, yaralıların geçişini sağlamak amacıyla olağanüstü halin kaldırıldığı belirtildi.

Arap Birliği toplanacak

Arap Birliği, İsrail'in Gazze'ye saldırısını görüşmek üzere cumartesi günü Dışişleri Bakanları düzeyinde olağanüstü toplantı kararı aldı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.