SON DAKİKA
Hava Durumu

Irak'ta yüksek tansiyon

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi, Irak ordusu ile Peşmerge güçleri arasında gerilimi değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2012 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2012 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Irak'ta yüksek tansiyon

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşed Salihi, yaptığı açıklamada, ''Irak ordusu ile Peşmerge güçleri arasında meydana gelen gerginliği azaltacak adım atılmıyor aksine taraflar tansiyonun yüksek olduğu bölgelere güç yığmaya devam ediyor'' dedi.

Salihi, Kerkük'ün etrafındaki Kadıl Kerem bölgesine KYB'nin 2 tümen Peşmerge getirdiğini, Kerkük'ün Altunköprü bölgesinde de KDP'ye bağlı güçlerin bulunduğunu, Tuzhurmatu ilçesi ile etrafında ise Irak ordusuna bağlı çok sayıda tankın bulunduğunu belirtti.

Irak ordu birlikleri ile bölgesel yönetime bağlı güçler arasında çatışma çıkması halinde bundan en fazla zararı Türkmenlerin göreceğini anlatan Salihi, ''Gerilim, ihtilaflı bölgeler denilen Kerkük, Salahaddin, Diyala, Musul gibi Türkmenlerin yoğun olduğu bölgelerde yaşanıyor. Kısa bir süre önce Tuzhurmatu'ya bağlı Hassadarlı köyünden Muhammed Hamid adlı bir Türkmen şehit oldu. Aldığımız haberlere göre Tuzhurmatu bıçak sırtında'' dedi.

Salihi, Bağdat'taki merkezi hükümet ile bölgesel yönetim arasındaki gerginliğin giderilmesi için tarafsız müşterek güç oluşturulmasını önerdi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.