SON DAKİKA
Hava Durumu

Irak'ta 12 yere aynı anda bomba: 46 ölü, 147 yaralı

Bağdat'ta düzenlenen 12 ayrı bombalı saldırıda ölü sayısı 46'ya, yaralı sayısı 147'e yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2013 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2013 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Irak'ta 12 yere aynı anda bomba: 46 ölü, 147 yaralı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bomba yüklü araçlarla 12 ayrı yerde saldırı düzenlendi.

Bağdat'ın 12 ayrı yerinde bomba yüklü 13 araç ve yere yerleştirilen bir bombayla saldırı düzenlendi. Saldırılarda ölü sayısının 46'ya, yaralı sayısının 147'ye çıktığı bildirildi.

Başkentte ikindi vaktinde başlayan ve akşama kadar devam eden bombalı saldırılar, Bağdat'ın Kazımiye, Maalif, Beyya, Es-Sadriye, Bağdad Cedide, Sebi el-Bur, Şa'b, Belediyet, Hürriye ve Habibiye semtlerinde ve şehrin merkezindeki Sadun caddesi ile Diyale köprüsünde gerçekleşti.

Saldırılara ilişkin ilk olarak Bağdat emniyetinden bir yetkili, kentin güneyindeki Maalif semtinde bomba yüklü bir aracın patlatılması ve sonrasında yere döşenen bombaların infilak etmesi sonucu 5 kişinin öldüğünü, 17 kişinin yaralandığını söylemiş, Bağdat'ın merkezindeki Sadun caddesinde bulunan En-Nasr Meydanı'nda da park halinde bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda 5 kişinin öldüğü, 14 kişinin yaralandığı belirtilmişti. Güvenlik kaynakları, Bağdat'ın Kazımiye, Es-Sadriye, Beyya ve Sebi el-Bur semtlerinde de patlamalar meydana geldiğini belirtmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.