SON DAKİKA
Hava Durumu

Güney Pasifik’te 7,7 büyüklüğünde deprem; Tsunami uyarısı verildi

Avustralya'nın doğusundaki Yeni Kaledonya açıklarında 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından Güney Pasifik’teki ülkelere tsunami uyarısı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2023 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2023 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Güney Pasifik’te 7,7 büyüklüğünde deprem; Tsunami uyarısı verildi

Avustralya'nın doğusundaki Fransa Denizaşırı Bölgeler Topluluğu üyesi Yeni Kaledonya açıklarında 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Loyalty Adaları’nın güneydoğusunda yaşanan depremin ardından Güney Pasifik’teki ülkelere tsunami uyarısı yapıldı.

Reuters’ın haberine göre, Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi (PTWC), Vanuatu, Fiji ve Yeni Kaledonya için olası tsunami tehdidinin bulunduğunu aktarırken, Avustralya’nın meteoroloji ofisi, doğu kıyıları açıklarındaki Lord Howe adası için tsunami tehlikesi olduğunu açıkladı. Güney Pasifik kıyılarında yaşayan herkesten kıyı bölgelerinden uzak durması istendi.

DALGA BOYU 1 METREYİ BULABİLİR

Vanuatu için verilen tsunami uyarısında buradaki dalga yüksekliğinin 30 santimetre ile 1 metre arasında olabileceği aktarıldı. Yeni Kaledonya'da 22 santimetrelik bir tsunami gözlendiği aktarılırken, Lord Howe adası için yayınlanan tsunami uyarısında da adada yaşayan yaklaşık 450 kişiye kıyılardan uzak durma uyarısı yapıldı.

ABD Jeolojik Araştırma (USGS) kurumuna göre, deprem yaklaşık 38 kilometre derinlikte meydana geldi. Yeni Zelanda, depremin kendi kıyıları için bir tsunami tehlikesi yaratıp yaratmadığını değerlendirdiklerini duyurdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.