SON DAKİKA
Hava Durumu

Eski ABD Başkanı Trump 34 ayrı suçlamayı reddetti

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2016 Başkanlık seçimleri sırasında bir kadına yasa dışı şekilde "sus payı" ödemek ve bununla ilgili kayıtlarda sahtekarlık yapmaktan çıktığı hakim karşısında, hakkındaki 34 ayrı suçlamayı reddetti.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2023 00:38
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2023 00:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Eski ABD Başkanı Trump 34 ayrı suçlamayı reddetti

Trump’ın hakim karşısına çıkacağı Manhattan Ceza Mahkemesinin önü bir gün önceden basın mensuplarıyla doldu.

Polis, mahkeme bölgesini demir bariyerlerle çevirerek etrafta geniş güvenlik önlemleri alırken, mahkeme bölgesinde bulunan sokak ve caddeler de trafiğe kapatıldı.

Trump suçlamaları reddetti

Yoğun güvenlik önlemleri altında mahkeme binasına gelen Trump, burada Manhattan Başsavcılığı tarafından kendisine yöneltilen suçlamaları dinledi.

16 sayfalık iddianamede Trump, 34 ayrı maddede, porno yıldızı Stormy Daniels’e 130 bin dolarlık “sus payı” ödemesiyle ilgili olarak seçim kampanyası yasası ihlali ve söz konusu ödeme kapsamında işyeri kayıtlarında sahtekarlık yapmakla suçlandı.

Savcılar, Trump'ın, 2016 seçimlerinin bütünlüğünü baltalamaya, adaylığını öne çıkarmak için hakkındaki olumsuz bilgileri bastırmaya yönelik yasa dışı bir komplonun parçası olduğunu savundu.

Trump, hakkındaki suçlamaların hepsini “suçsuzum” diyerek sert bir şekilde reddederken, yargıç mahkemede Trump’ı toplumsal huzursuzluğa yol açabilecek söylemlerden kaçınması konusunda da uyardı.

Bir saatten fazla kaldığı mahkemeden ayrılan Trump çıkışta taraftarlarına el salladı, özel uçağı ile Florida’daki malikanesine geçmek için 8 araçlık konvoyu ile birlikte LaGuardia havalimanına doğru yola çıktı.

Trump’ın mahkeme salonunda yanında bulunan 4 avukatı, çıkışta medya mensuplarına açıklamalarda bulunarak, suçlamaların düşürülmesi için mücadele edeceklerini belirtti.

ABD medyasında, Trump'ın davasının bir sonraki yüz yüze duruşma tarihinin New York'ta 4 Aralık olarak belirlendiği bilgileri paylaşıldı.

HAKİM KARŞISINA ÇIKAN İLK ABD ESKİ BAŞKANI

ABD'de 2024 başkanlık seçimlerine aday olan Trump, 18 Mart'ta Manhattan Bölge Savcısının yetişkin filmleri yıldızı Stormy Daniels'e 2016 Başkanlık seçimleri sırasında sus payı ödemesiyle ilgili yürütülen soruşturma sonucunda büyük jüri tarafından suçlanmıştı.

Suçlamalara “siyasi cadı avı” şeklinde tepki gösteren Trump, Florida’daki malikanesinden dün New York’a ifade vermek için özel uçağı ile gelmişti.

ABD medyasında, Trump hakkındaki iddianamede, 30'dan fazla suçlama bulunduğuna dair bilgiler yer alıyor.

Trump, Amerikan tarihinde kendisine yöneltilen suçlamalar nedeniyle hakim karşısına çıkan ilk eski başkan olarak kayıtlara geçti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.