SON DAKİKA
Hava Durumu

Esad yönetimi 5 ülkeden şikayetçi

Suriye Dışişleri Bakanlığı, BM Genel Sekreterliği ve BM Güvenlik Konseyi'ne, "ülkedeki terörü ve teröristleri destekledikleri ve teşvik ettikleri" iddiasıyla Türkiye, Suudi Arabistan, Katar, Mısır ve Fransa'yı şikayet eden birer mektup gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2013 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2013 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Esad yönetimi 5 ülkeden şikayetçi

Esad yönetimi, Suriye'de teröre destek verdikleri ve bölgedeki barış ve güven ortamını tehdit ettikleri gerekçesiyle Türkiye, Suudi Arabistan, Katar, Mısır ve Fransa'yı Birleşmiş Milletler'e (BM) şikayet etti.

Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre, Suriye'nin gönderdiği mektupta, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, Suudi Arabistanlı vaiz Muhammed el-Ureyfi ve Abdulaziz Abdullah Ali eş-Şeyh, Mısır Sünni Alimler Birliği Başkanı Safvet Hicazi, Mısırlı vaiz Muhammed Hassan, Kuveytli Şafi Sultan el-Acemi de teröre teşvik ettikleri gerekçesiyle şikayet edildi.

Mektupta ayrıca "Esad rejimine karşı nefret uyandırma, mal ve silahla cihad" çağrısı yapıldığı gerekçesiyle Mısır'ın başkenti Kahire'de 12-13 Haziran'da gerçekleştirilen "Suriye Halkına Destek" isimli konferans da kınandı. Esed yönetimi, Mısır hükümetini, Suriye'deki katliamlara ortak olmakla suçladı.

BM Güvenlik Konseyi'nden terörle mücadele konusunda gerekli uygulamaları işleme koymasını isteyen Esad yönetimi, Katar, Türkiye, Fransa ve Suudi Arabistan başta olmak üzere barış ve emniyeti tehdit ettiğini öne sürdüğü ülkelerin faaliyetlerinin durdurulmasını da talep etti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.