SON DAKİKA
Hava Durumu

Esad 11 yıl aradan sonra ailesiyle birlikte Halep sokaklarında

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkesinde iç savaşın başladığı 2011'den bu yana ilk defa Halep'i ziyaret etti. Bayram Namazını Halep'te kılan Esad'a halk sevgi gösterilerinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2022 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2022 21:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Esad 11 yıl aradan sonra ailesiyle birlikte Halep sokaklarında

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve eşi Esma Esad, çocuklarıyla birlikte ülkesinde iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana ilk kez Halep'i ziyaret etti. 

Pazarı gezerek yeni faaliyete giren dükkanlarda dolaşan Esad, esnaf ve Halep sakinleriyle sohbet etti. Suriye'de en önemli tarihi İslam eserlerinden biri olan Emevi Camii'ni de ziyaret eden Esad ailesi, caminin restorasyonu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Halep'te Esad ailesini karşılayan Suriyeliler, sevgi gösterilerinde bulundu.

Suriye resmi haber ajansı SANA, Esad'ın "Kurban Bayramı namazını Halep kentindeki Sahabi Abdullah bin Abbas Camisi'nde kıldığını" ve Esad'ın Suriyelilerin ve askerlerin bayramını kutlayan bir mesaj yayımladığını bildirdi.

Esad ailesi iç savaş sırasında harabeye dönen Halep sokaklarında gezdi

'Halep zafer kazandı'

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, Halep’in Suriye ordusu tarafından geri alınmasının ardından zafer konuşması dikkat çekmişti.

"Halep, halkının büyüklüğüne ve yurtseverlik tutumuna eşit büyük bir bedel ödemek zorunda kaldı. Yıllarca acımasız ve şiddetli bombalamalar mahallelerinin çoğuna ulaştı, on binlerce şehit ve yaralı, yetimler, yaslı ve dul kadınlara ulaştı. Halep’e diz çöktürmek ve çocuklarının teslimiyet bayrağını kaldırması için susuz ve elektriksiz veya hayatın diğer temel unsurları olmadan yıllarca süren abluka" diyen Esad, "Halep zafer kazandı. Suriye de zafer kazandı" ifadelerini kullanmıştı.



 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.