SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdemir İran'da Suriye çalıştayında

CHP Bursa Milletvekili Doç. Dr. Aykan Erdemir, İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen Suriye Ulusal Diyaloğu Çalıştayı'na Cumhuriyet Halk Partisi'ni temsilen katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2012 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2012 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Erdemir İran'da Suriye çalıştayında

"Şiddete Hayır, Demokrasiye Evet" başlığıyla toplanan iki günlük çalıştayda Suriye'de yaşanan çatışmalara diyalog ve müzakere yoluyla çözüm arandı. Çalıştaya Suriye muhalefetinin silahlı mücadele yürütmeyen unsurları başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinden 100'ü aşkın temsilci katıldı. Çin ve Rusya hükümetlerinin temsil edildiği etkinlikte, Dünya Barış Konseyi Başkanı Brezilyalı barış elçisi Scorro Gomes de bir konuşma yaptı.

Türkiye'den Hükümet temsilcilerinin davet edilmediği Suriye Ulusal Diyaloğu Çalıştayı'na CHP Milletvekili Aykan Erdemir'in yanı sıra Demokrat Parti eski Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof.Dr. Mustafa Kamalak, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Esinoğlu ve Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi katıldı. Çalıştay'da milletvekili düzeyinde temsil edilen tek partinin CHP olduğunu vurgulayan Erdemir, "CHP'ye bu çalıştayda gösterilen ilgi, Lozan zaferine imza atmış CHP'nin dış politikada Türkiye'ye kaybettiği itibarı yeniden kazandırabilecek yegane parti olduğunu göstermiştir" dedi.

CHP Milletvekili Erdemir, çalıştayın ardından Tahran'da çeşitli basın ve sivil toplum kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştirdi. Azerice yayın yapan Sahar1 TV ve Farsça yayın yapan IRINN TV'de canlı yayına katılan edilen Erdemir, İngilizce yayın yapan Press TV ve Arapça yayın yapan Al Alam TV'nin sorularını yanıtladı.

Tahran Radyosu Türkçe Servisi'ne de konuk olan Erdemir, "CHP'nin Suriye sorununda tek taraflı, silahlı dış müdahaleyi reddeden çok taraflı diyalog ve müzakereye dayanan çözüm önerisini çok geniş kesimlere aktarma olanağı bulduk" dedi. CHP'nin Suriye konusundaki sağ duyulu tavrının ne derece haklı olduğunun bugün görüldüğünü iddia eden Erdemir, "Suriye'de 87 gündür tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal'ı kurtarmayı başaran CHP, dış politikada güven ve itibar abidesidir" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.