SON DAKİKA
Hava Durumu

Davutoğlu'ndan SMDK'ya övgü

Davutoğlu, Katar'da kurulan ''Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu''nuyla ilgili ''Bütün Suriye'yi temsil eden bir muhalefet yapısı ortaya çıktı'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2012 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2012 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Davutoğlu'ndan SMDK'ya övgü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye muhalefetini temsil eden çok sayıda kuruluşun imzaladığı anlaşmayla Katar'da kurulan ''Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu''nu (SMDK) yı değerlendirdi.

Varılan anlaşmayla ''artık bütün Suriye'yi temsil eden bir muhalefet yapısının ortaya çıktığı'' konusunda hiçbir şüphe kalmadığını ifade eden Davutoğlu, Türkiye'nin başından itibaren Suriye Ulusal Konseyi'nin (SUK) yeniden yapılandırılmasını desteklediğini dile getirdi.

Davutoğlu, ''SUK, Suriye devrimine çok büyük katkılar sağladı. Baştan itibaren onlarca kurumu bünyesinde barındırdı. Şimdi de bu dinamik gelişmeler içinde daha geniş bir ittifak şemsiyesi altında buluşuldu. Bu çerçevede hem Muaz Hatib'e hem de George Sabra'ya destek ifade ediyoruz ve başarılar diliyoruz'' diye konuştu.

Muhaliflerin uzlaşma sürecinde Türkiye'nin gösterdiği katkıya dikkati çekerek, uluslararası toplumun da bugünden itibaren yeni yapıya destek vermesi gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, özellikle Suriye'nin Dostları Grubu başta olmak üzere uluslararası toplumun değişik temsilcilerinin yeni oluşuma desteklerini ifade edeceklerinden emin olduğunu kaydetti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.