SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'den Türkiye'ye 'Brunson' tehdidi

ABD'de önce Başkan Yardımcısı Mike Pence, ardından Başkan Trump Türkiye'de Ekim 2016'da tutuklanan ve dün ev hapsine alınan rahip Andrew Brunson için açıklama yaptı. Pence ve Trump Twitter'dan yaptıkları açıklamalarda, Brunson'ın serbest bırakılmaması durumunda Türkiye'ye geniş yaptırımlar başlatacakları tehdidinde bulundular.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2018 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2018 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
ABD'den Türkiye'ye 'Brunson' tehdidi

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, dün ev hapsine alınması kararı verilen ABD'li rahip Andrew Brunson'un serbest bırakılmaması durumunda Türkiye'ye yaptırım uygulanacağını söyledi. Pence'nin tehdidini Başkan Donald Trump'ın tehdidi izledi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, hakkında dün ev hapsi kararı verilen rahip Andrew Brunson için açıklama yaptı. Amerikan haber ajansı The Associated Press (AP), ABD Başkan yardımcısı Mike Pence'in açıklamasını son dakika koduyla duyurdu. Pence, "ABD'li rahip Brunson serbest bırakılmadığı takdirde, ABD Türkiye'ye yaptırım uygulayacak" ifadelerini kullandı.

"SERBEST KALANA KADAR VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Bu arada tutukluluk hali dün ev hapsine çevrilen Pastör Andrew Brunson'u arayan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, "Cezaevinden çıkmış olsa da, bu din adamı hala ev hapsinde. Tamamen serbest bırakılmasını ve ABD'ye geri dönmesini sağlamak için ABD Başkanı Donald Trump ve tüm yönetimin çalışmaya devam edeceği konusunda ona güvence verdim. Brunson tamamen serbest bırakılana dek vazgeçmeyeceğiz" dedi.

"AYLARDIR YORULMAKSIZIN ÇALIŞIYORUZ"

Öte yandan ABD Büyükelçiliği'nden, Başkan Yardımcısı Pence'nin konu hakkındaki bir diğer açıklaması da Türkçe olarak paylaşıldı. Pence, "ABD Başkanı Trump ile geçen hafta da açıkça belirttiğimiz gibi, Rahip Brunson'ın serbest bırakılması için aylardır yorulmaksızın çalışıyoruz. Brunson uzun zaman önce serbest bırakılmalıydı. Şu anda ev hapsinde, ancak tamamen serbest bırakılana ve ailesi, dostları ve kilisesi ile yeniden bir araya gelene dek vazgeçmeyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

ABD MASLAHATGÜZARINDAN BRUNSON'A ZİYARET

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Philip Kosnett, İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ve tutukluluğu "sağlık sorunları" dikkate alınarak ev hapsine çevrilen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'ı evinde ziyaret etti.

Kosnett, yaklaşık yarım saat süren görüşme sonrası kısa bir açıklama yaparak, "Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklama gibi bunu memnuniyetle karşılıyoruz; ancak bu geçici bir adımdır. Andrew serbest kalana kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz. Amerikan diplomatik misyonunda çalışan haksız yere tutulan Türk vatandaşlarının da serbest bırakılana kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

TRUMP: GENİŞ YAPTIRIMLAR BAŞLAR

Mike Pence'den sonra ABD Başkanı Donald Trump da, ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'ın serbest bırakılmaması durumunda Türkiye'ye geniş yaptırımlar başlatacağı tehdidinde bulundu.

Trump, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "ABD, büyük bir Hristiyan, aile babası ve muhteşem bir insan olan Papaz Andrew Brunson'ın uzun süreli tutukluğu nedeniyle Türkiye'ye geniş yaptırımlar uygulayacak. Bu masum inanç adamı derhal serbest bırakılmalı! " ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.