SON DAKİKA
Hava Durumu

3 Hıristiyan din adamının kafaları kesilerek öldürüldü

El Cezire, Suriye'de üç Hıristiyan din adamının boğazı kesilerek infaz edildiği bir video yayımladı. Öldürülenler arasında İdlip'te kaçırılan iki metropolitin olabileceği ihtimali kaygı yarattı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2013 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2013 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
3 Hıristiyan din adamının kafaları kesilerek öldürüldü

Sabah'tan Erhan Öztürk'ün haberine göre, El Cezire, üç Hıristiyan din adamının boğazı kesilerek infaz edildiği bir video yayımladı. Öldürülenler arasında İdlip'te kaçırılan iki metropolitin olabileceği ihtimali kaygı yarattı.

El Cezire televizyonu dün kan donduran görüntüler eşliğinde bir haber yayınladı. Suriye'nin İdlip bölgesinde çekildiği iddia edilen görüntülerde üç hıristiyan din adamı, Çeçen oldukları ileri sürülen bir grup tarafından vahşi şekilde kafaları kesilerek öldürülüyordu.

Katledilenler arasında yaklaşık 2 ay önce İskenderun'da katıldıkları ayinden dönüşlerinde yine İdlip'te kaçırılan Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahim ile Rum Ortodoks Metropoliti Pavlus Yazıcı'nın da olmasından endişe ediliyor.

Dün öğlen El Cezire'de yayımlanan video görüntülerinde yüzlerce genç ve çocuğun ortasına diz çöktürülen üç din adamı için Çeçen komutan, 'Yakaladığımız üç kafirin katli vaciptir. Kafirlerin yaşam hakkı yok. Bunlar vatan hainleridir' dedikten sonra tekbir sesleriyle üç rehinenin de kafalarını sırayla kesti ve kesik başları vücutlarının üzerine koydu.

Görüntülerin kendilerinde büyük bir travma yarattığını belirten Türkiye'deki Hıristiyan âleminin yetkilileri şunları anlattı: "Öldürülen bu kişilerin metropolitlerimiz olma ihtimali çok yüksek. Videoyu izlerken gözlerimizden yaşlar aktı. Her iki metropolitimiz de savaşa karşıydı. Görüntüler cemaatte büyük bir infial yarattı. Herkes birbirini arayıp, 'Bu bizim metropolite benziyor' diyerek gözyaşları içinde konuşuyorlar. Umutla bekleyişimiz sürüyordu" dedi.

Yetkililer, "Öldürülen din adamlarının kesin kimlikleri açıklanmadı. Ancak Çeçen grubun elinde metropolitler ve papazın olduğunu biliyoruz. Çeçen militanların kaçırdığını ilk önce Sabah yazmıştı. Ayrıca Almanya, Suriye ve Lübnan'daki kardeşlerimize gelen bilgilerde metropolitlerimizin Çeçen grupların elinde olduğu yönündeydi" bilgisini de verdi.

İDLİP'TEN KAÇIRILDILAR

Halep metropoliti Yazıcı (60) ile Ortodoks metropoliti Yuhhana İbrahim (54) ayinden sonra İskenderun'da konakladılar. Ardından İskenderun'dan Suriye'ye geçtiler. Araçları İdlip kırsalında durduruldu. Şoför başına tek kurşun sıkılarak öldürüldü. Metropolitlerin kaçırılmasının ardından birçok iddia ortaya atıldı, ancak kesin bir haber alınamamıştı.

(Sabah)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.