SON DAKİKA
Hava Durumu

Uluabat Gölü çevresinde korkutan görüntüler

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, Uluabat Gölü'ne bağlantısı bulunan bir sulama kanalında oluşan beyaz renkteki köpüklenmenin nedeni araştırılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2023 19:24
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2023 19:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Uluabat Gölü çevresinde korkutan görüntüler

Tarım alanlarının olduğu bölgede sulama amaçlı kullanılan deşarj kanallarından birinde, Uluabat Gölü havzasına gelen suyun yüzeyindeki köpükleri görenler durumu yetkililere bildirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, kanalda gölün yakınından numune alarak olayın nedenini belirlemek için çalışma başlattı.

Uluabat Gölü'nün Türkiye'nin önemli su kaynaklarından biri olduğuna dikkat çeken Doğayı Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Demir, Türkiye'de Uluslararası Sulak Alanların Korunması Sözleşmesi (RAMSAR) kapsamındaki 14 gölden biri olduğunu belirtti.

Uluabat'ın, 2001'de Uluslararası Yaşayan Göller Ağı'na dahil edildiğini belirten Demir, "Uluabat Gölü koruma altına alındı. Bununla ilgili sulak alanları koruma kurulu var. DOĞADER olarak biz de bunun bir parçasıyız. Gölün korunması için çaba sarf ediyoruz. Gölün korunması için kurallar var. O bölgede faaliyet gösteren, yaşayan herkes buna uymak zorunda." diye konuştu.

Gölün birçok kuş türüne de ev sahipliği yaptığını aktaran Demir, söz konusu köpüklenmenin sebebinin belirlenmesine yönelik sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.