SON DAKİKA
Hava Durumu

Polen Ekoloji Enstitüsü kuruluyor

2019 yılında faaliyetine başlayan Polen Ekoloji Kolektifi akademik düzeyde ekoloji çalışmalarına Polen Ekoloji Enstitüsü olarak devam edecek. Enstitü ekolojik yıkıma ve emek sömürüsüne karşı bilimsel bilgiyi üretmek ve ekoloji hareketine taşımak amacıyla yola çıkıyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Polen Ekoloji Enstitüsü kuruluyor

Çevre sorunları konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla 2019 yılında faaliyetine başlayan Polen Ekoloji Kolektifi, Polen Ekoloji Enstitüsü olarak çalışmalarına devam edecek. 21 Nisan'da Kadıköy'de açılışı gerçekleştirilecek.

Polen Ekoloji Enstitüsü, ekoloji bilincinin gelişimi için bilgi üretilmesi, toplumun bilgilendirilmesi ekolojik yıkıma karşı ulusal ve uluslararası düzeyde kişi ve kuruluşlarla işbirliği yapmak ve bu alanda faaliyet göstermek ile her türlü toplumsal ve sınıfsal ayrıcalığa karşı yasal ve meşru her türlü yöntemle mücadele etmek amacı ile kurulacak. Enstitü faaliyetleri danışma kurulundaki bilim insanlarınca planlanacak. 

17 kişiden oluşan Danışma Kurulu akademisyenlerinden Aykut Çoban’ın Marksist Ekolojiye Giriş, Aslı Odman’ın Emek ve Ekoloji Nazarında ve Mine Yıldırım’ın Politik Ekoloji ve Hayvanlar seminerleriyle çalışmaların başlayacağını duyuran Polen Ekoloji Enstitüsü yüz yüze ve hibrit biçimlerde olacak seminerler için kayıtlara sitesi üzerinden başladı. Ek olarak mücadele alanlarından bilgi üretimi için gereken araştırma yeteneklerinin geliştirilmesi konusunda mesleki atölyelere, deneyim aktarımlarının yapılacağı sendikalara, eğitim emekçilerine, kadın örgütlerine, inanç örgütlerine gibi toplumsal bileşenlere enstitü çalışmalarında yer verilecek. 
Enstitü, ekolojik yıkım bültenlerinin hazırlanması, yıkım projelerinin ÇED dosyalarının değerlendirilmesi, basın ve hukuk desteği sağlanması için gönüllülüğe dayalı bir çalışma ortamı oluşturuyor.
Polen Ekoloji Kolektifi, yürüteceği Enstitü çalışmalarını ekolojik yıkımı dert edinen tüm mücadeleci kesimlerle birlikte büyütmek istiyor. Kolektif, 21 Nisan’da Kadıköy’de yapılacak olan Enstitü açılışına herkesi davet ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.