SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya'da 5 pet şişe getirene bez çanta

Mudanya Belediyesi, doğal ve ekolojik dengeyi bozmayacak şekilde atıkların geri kazanılması çalışmaları kapsamında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne 5 plastik pet şişe getiren Mudanyalılara bez alışveriş çantası hediye edecek.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2019 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2019 10:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Mudanya'da 5 pet şişe getirene bez çanta

17 Ocak Perşembe günü Yalı Mahallesi'nde kurulacak Perşembe Pazarı'nda '5 plastik pet şişe getirene bez çanta' projesinin tanıtımı yapılacak.

Mudanya Belediyesi, geri dönüşebilir atıkların toplanmasının yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca başlatılan "Sıfır Atık Projesi"ne destek veriyor. Sağlıklı yaşamanın ön koşulu olan doğal kaynakların yaşanabilir ve sürdürülebilir bir şekilde korunması için doğal ve ekolojik dengeyi bozmayacak şekilde atıkların geri kazanılması ve çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi kapsamında 5 plastik pet şişe getiren Mudanyalılara bez alışveriş çanta hediye edecek. Bu şekilde bez çanta dağıtılırken, toplanacak olan pet şişelerle de geri dönüşüm çalışmalarına katkı sağlanacak. 

Gelecek için geri dönüşüm başlıyor

Proje tanıtımının, 17 Ocak Perşembe günü Yalı Mahallesi'nde kurulan Perşembe Pazarı'nda yapılacağını belirten Hayri Türkyılmaz, aynı hafta tüm Pazar alanlarında bez çantaların dağıtımını yapacaklarını belirtti. Mudanyalıların, projeye destek beklediğini belirten Türkyılmaz, "5 pet şişe ile siz de geri dönüşümü başlatabilir, bez çanta hediyemizle geleceğe katkıda bulunabilirsiniz. Pet şişelerinizi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü'müze teslim ederek, bez çanta hediyenizi alabilirsiniz. Bu şekilde hem geri dönüşüme katkı sağlayacağız hem de hemşehrilerimize, günlük kullanım malzemesi haline gelen bez çantaları ulaştırmış olacağız" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.