SON DAKİKA
Hava Durumu

Köylüler ÇED toplantısını protesto etti

Keles ilçesine bağlı Kozağacı Vadisi'nde kurulması planlanan termik santralin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) bilgilendirme toplantısı, köylülerin protestosu nedeniyle yapılamadı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2013 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2013 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Köylüler ÇED toplantısını protesto etti

İlçeye bağlı Kıranışıklar, Alpagut ve Uzunöz köyleri arasındaki tepeye bir özel şirket tarafından inşa edilmesi için hazırlık yapılan santralin ÇED toplantısında bilgi vermek üzere 15 kişilik heyet, Keles'e geldi.

Toplantının yapılacağı Belediye Düğün Salonu önünde toplanan köylüler, merdiveni kapatarak heyetin salona girmesini engellemeye çalıştı.

Slogan atıp teneke ve düdüklerle ses çıkaran, ellerinde süpürgeler bulunan köylüler, santralin yapılmasına karşı olduklarını söyledi.

Grubu sakinleştirmeye çalışan Keles Belediye Başkanı Süleyman Kaynak, heyetin, toplantının yapılamadığına dair tutanak tutup ilçeden ayrılacağını belirterek, bunun için onların salona girmesine izin verilmesini istedi. Vatandaşlar, Kaynak'ın çabalarına rağmen protestoya devam etti.

Heyette yer alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED ve Planlama Genel Müdürlüğü görevlisi Sibel Özsayın ile bazı üyeler, polis gözetiminde salona girdi ancak tepkilerin sürmesi nedeniyle buradan ayrıldı. Bazı vatandaşlar, salondan çıkarken Özsayın ile diğer heyet üyelerine kiraz fırlattı.

Daha sonra Hükümet Konağına geçen heyet üyeleri, toplantının, protesto nedeniyle yapılamadığına dair tutanak tuttu.

Özsayın, gazetecilere yaptığı açıklamada, yasal prosedür gereği tutanak hazırlayıp imzaladıklarını bildirdi.

Vatandaşların, yoğun tepki ve protesto göstererek bilgilenmek istemediğini dile getiren Özsayın, "Bunun üzerine bölgeden ayrılmak zorunda kaldık. 9 Temmuz'da Ankara'da Bakanlık yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştirilecek. Termik santralin yapılıp yapılmaması, toplantıların ardından netlik kazanacak" dedi.

Köylüler, heyetin ilçeden ayrılmasının ardından dağıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.