SON DAKİKA
Hava Durumu

Kirazlıyayla köylüleri şirket için döşenen elektrik hattını dava etti

Yenişehir ilçesinin Kirazlıyayla Köyü'nde yapımı devam eden maden tesisi için döşenen elektrik nakil hattı köylülerce dava edildi. Duruşmadan çıkan mahkeme kararı 30 gün sonra açıklanacak.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2022 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2022 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kirazlıyayla köylüleri şirket için döşenen elektrik hattını dava etti

Yenişehir'in Kirazlıyayla Köyü'nde Lübnanlı Meyra Madencilik şirketi, geçen yıl 'tam kapanma' uygulamasını fırsat bilerek yüksek gerilim hattı döşenmesi için yapılan kazı çalışmasında köyün içinden geçen yolun ortası baştan başa kazılmıştı. Çalışmalar sırasında su borularının patlaması nedeniyle bazı evleri su basmıştı. 

Köylüler tarafından maden şirketine elektrik nakil hattı ruhsatını veren Bursa Büyükşehir Belediyesi ve işlemi yapan Uludağ Elektrik A.Ş'ye karşı dava açıldı. Davanın duruşması bugün Bursa Bölge İdare Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme kararı, 30 gün sonra açıklanacak. 

Kirazlıyayla köylüleri ise her zaman olduğu gibi Bursa Bölge İdare Mahkemesi önünde duruşmayı takip etti. Avukat Onur Cingil, duruşma sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bugün dilekçelerle söylediklerimizi görsellerle anlattık. 4 otobüs jandarmayla pademinin ortasında nasıl hat çekimi yapıldığını anlattık. Dünyanın hiçbir yerinde bir maden şirketine elektrik sağlanabilmek adına köyün bağından, bahçesinden, mezrasından, her yerinden elektrik hattı çekilebilecekken baktığınızda bir köyü yerle bir ederek altından nasıl elektrik hattı geçirildiğini ve insanların nasıl tehlike içerisinde olduğunu anlattık. Bugün Kirazlıyayla köyünün altında atom bombası vardır. Bu kablolar insanların evlerinin altından geçirildi. Biz bu işlemin iptalini istedik. Keşif ve bilirkişi taleplerimiz oldu. İnsanların can güvenliğini heba eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, buna göz yuman Bursa Valiliği, şirketin korumalığını yapan jandarma, bunlara karşı yapılan bir mücadeledir bu."

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.