SON DAKİKA
Hava Durumu

Çanakkale'deki direnişe Bursa Barosu'ndan destek

Çanakkale'nin Kirazlı-Balaban bölgesinde altın madeni için 195 bin ağacın kesilmesi iddialarına tepki gösteren vatandaşlara Bursa Barosu da destek verdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2019 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2019 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Çanakkale'deki direnişe Bursa Barosu'ndan destek

Çanakkale'nin Kirazlı-Balaban bölgesinde altın madeni için 195 bin ağacın kesilmesi iddiaları duyarlı vatandaşları harekete geçirdi.

Kanadalı altın şirketi Alamos Gold'un yerli taşeronu Doğu Biga Madencilik tarafından ÇED raporunda geçen miktarın dört katı ağaç kesilmesiyle ilgili olarak suç duyurusunda bulunan vatandaşlara, Bursa Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Eralp Atabek, TBB geçen dönem Çevre Kent Hukuku Komisyonu Üyesi Av. Ali Arabacı ve komisyon üyesi Av. Erol Çiçek de destek verdi.

Vatandaşların yaptığı suç duyurusunda, Alamos Gold ve Doğu Biga Madencilik tarafından Çanakkale Merkez İlçesi sınırları içerisindeki "Kirazlı Altın ve Gümüş Madeni Projesi"nde ÇED raporuna aykırı olarak 195 binden fazla ağacın kesilmesi konusunda ilgili tüm şüphelilerin cezalandırılması istendi.

Bursa Barosu'ndan Av. Eralp Atabek, Av. Ali Arabacı ve Av. Erol Çiçek, Çanakkale Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasının ardından, Çan İlçesi yolu üzerinde Kirazlı Köyü'ne yakın bölgede oluşturulan direniş alanındaki vatandaşlarla da görüştüler. Atabek, Arabacı ve Çiçek, daha sonra maden sahasına da giderek inceleme yaptılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.