SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Zoo'daki lemurlar için 'özel ada'

Bursa Hayvanat Bahçesi'ndeki lemurlar, havaların ısınmasıyla birlikte ısıtma sistemli iç mekanlarından çıkarılarak, özel olarak hazırlanan adaya salındı.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2013 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2013 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Zoo'daki lemurlar için 'özel ada'

Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği'ne üye olan Bursa Hayvanat Bahçesi'ne yapılan görüşmeler sonucu Hollanda'da bulunan Amersfoort Hayvanat Bahçesi'nden bağış yoluyla gönderilen lemurlara, özel bakım uygulanıyor. 94 türde yaklaşık 750 hayvan bulunan hayvanat bahçesinin en dikkat çekici konukları lemurlar, ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. 

Uzun halkalı kuyrukları, şirinlikleri ve iri gözleriyle dikkat çeken, beslenme saatlerinde karışık meyve ile beslenen lemurlar, havaların ısınmasıyla birlikte ısıtma sistemli özel iç mekanlarından çıkarılarak özel olarak hazırlanan adaya bırakıldı.

Madagaskar'ın ormanlarında, genellikle ağaçlarda yaşayan lemurlar, dış mekandaki ağaçların dallarında hareketli yapılarıyla dikkat çekiyor. Sürekli olarak daldan dala zıplayan ve çevik görüntüleriyle şaşkınlık uyandıran şirin lemurlar, gün boyunca adada gönüllerince eğleniyor.

Hayvan Besleme Uzmanı ve Hayvan Transportu Sorumlusu Sıla Smith, Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçelerinden olan Bursa Hayvanat Bahçesi'ne ilk defa getirilen lemurların büyük ilgi odağı olduğunu söyledi.

Hayvanat bahçesine her geçen gün yeni katılımlar olduğunu ifade eden Smith, "Özellikle son bir yıl içinde hayvan sayımızda artışlar oldu. Zürafalar, zebralar, kangurular, boğa yılanlarının yanı sıra 9 lemur geldi. Lemurlar, özellikle çocuklar tarafından çok seviliyorlar, ilgilerini çekiyor. Çünkü çok hareketli ve insana yakın hayvanlar. Görünüşleri de çok sevimli ve adeta dikkat çekiyorlar" diye konuştu.

'Doğal ortamlarındaymış gibi'

Lemurlar için özel bir ada hazırladıklarını anlatan Smith, şunları kaydetti:

"Şu anda lemur sayımız 9, iki tane daha 'kırmızı yakalı' dediğimiz lemurumuz İspanya'nın Valencia Hayvanat Bahçesi'nden kısa zamanda getirilecek. Onlar için etrafı su ile çevrili, ağaçlardan oluşan özel bir ada hazırladık. Gün boyunca ağaçların üzerine çıkıyorlar ve çok eğleniyorlar. Sanki doğal ortamlarındaymış gibi hissettiriyoruz. Eylül ayında çiftleşme dönemine giriyorlar. Bahar aylarında ise yeni yavrularımızı bekliyoruz."

Lemurların genellikle meyve ve sebze ağırlıklı beslendiğini dile getiren Smith, "Sabah ve akşam olmak üzere iki ana öğünleri var. Biz buna ek olarak gün içinde çeşitli takviyeler yapıyoruz. Elma, armut, muz, portakal, çilek ve erik veriyoruz. Tabaklara özel meyve karışımı yapıp önlerine koyuyoruz" ifadesini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.