SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da orman yangını tatbikatı

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Demirtaş'taki ormanlık alanda yangın söndürme tatbikatı yaptı. Tatbikatta ekipler, kısa sürede ve etkili müdahale için çalıştı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2013 00:32
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2013 00:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da orman yangını tatbikatı

Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, tatbikat sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, ormanların dünya için oksijen ürettiğini ancak olası yangınlarda bunun tersine döndüğünü söyledi.

Türkiye'de de orman yangınlarının büyük tahribata yol açtığını belirten Coşkun, şunları söyledi:

"Ülkemizin yüzde 27,6'sı ormanlarla kaplı. Yalova, Bilecik ve Bursa'dan oluşan bölgemizin de yüzde 48'i ormanlarla kaplı. Bunların da yarıya yakını 'ibreli orman', yani yangına hassas ormanlar.Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre bu yaz sıcaklık 0,5 derece ile 1 derece arasında mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Dolayısıyla bu yıl orman yangınları açısından daha riskli bir yıl."

Bursa'da 37 noktada konuşlandırılmış 18 ilk müdahale aracı, 52 arazöz ile 26 yangın havuzunun, orman yangınlarında erken ve etkin müdahale için beklediğini dile getiren Coşkun, 35 noktadaki gözetleme kulelerinden ormanların tarandığını bildirdi.

Ahmet Köksal Coşkun

Coşkun, gözetleme kulelerinden bir duman görüldüğü takdirde ekiplerin olay yerine sevk edildiği bilgisini vererek, şöyle konuştu:

"Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu, bize bu sene orman yangınına müdahalede 15 dakika gibi bir hedef verdi. Bundan dolayı ormana en yakın yerlerde sürekli teyakkuz halindeyiz. Tüm işletmelerde yapılacak tatbikatlarda en kısa sürede müdahale edenlere ödül verilecek. Orman yangınlarında erken ve etkin müdahale çok önemlidir ama her şeyden önce yangını çıkarmamak esastır. Çobanlık yapan bazı vatandaşlarımızın çay içmek için orman yangınına sebep olduklarını duyduk. Bu yüzden onlara çözüm olarak termos verdik, bu yıl da vereceğiz. Çayınızı evde pişirin, termosa koyup yanınızda götürün, ormanda ateş yakmayın."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.