SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da 500 bin bez torba dağıtılacak

38. Enerji Verimliliği ve Yeşil Karne Projesi Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, il genelinde 500 bin bez torba dağıtılacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2019 00:20
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2019 00:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da 500 bin bez torba dağıtılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Tayyare Kültür Merkezi'nde, İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle iş birliğinde düzenlenen "38. Enerji Verimliliği ve Yeşil Karne Projesi Tanıtım Toplantısı"nda, naylon poşetlerin tüketiminin azaltılması kapsamında çalışma yürüttüklerini söyledi.

"Benim attığımın geri dönüşümüyle mi bu ülke kurtulacak?" anlayışının yanlış olduğunun altını çizen Aktaş, "Bu şehirde 3 milyon kişi yaşıyor. Avrupa'da nüfusu 3 milyon olmayan şehirler var. Bu ülkede 82 milyon kişi yaşıyor. Biz sıradan bir ülke değiliz. O yüzden geri dönüşüm konusunda çok dikkatli olmamız gerekiyor. Öğretmen ve öğrencilerle bu işi yapmamızın nedeni ağaç yaş iken eğilir mantığıdır." dedi. 

Naylon poşetleri kullanmak zorunda olmadıklarını vurgulayan Aktaş, "Bursa'da 500 bin bez torba dağıtacağız. 500 bin bez torba dağıtarak çevre kirliliğine son vermek istiyoruz. Ben birçok Avrupa ülkesini gezdim. Bizim gibi birçok şeyi başarmış bir ülkeye naylon poşet kirliliği yakışmıyor." diye konuştu.

Yeşil Karne

"Yeşil Karne", Bursa'daki öğrencilerin enerji verimliliği konusunda bilgilendirilmesini ve uygulamada başarılı okulların yıl sonunda ödüllendirilmesi kapsamında "Sıfır Atık Projesi"ne paralel yürütülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.