SON DAKİKA
Hava Durumu

Genç mucitler bilim kampında buluşuyor

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışmaları devam eden Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde TÜBİTAK desteğiyle gerçekleştirilecek olan 'Genç Mucitlere Yönelik Bilim Kampı', 25 - 31 Ağustos tarihleri arasında geleceğin bilim insanlarını buluşturacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2013 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2013 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Genç mucitler bilim kampında buluşuyor

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından desteklenmesine karar verilen ve Uludağ Üniversitesi, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ve MEB ile ortaklaşa yapılacak olan 'Genç Mucitlere Yönelik Bilim Kampı', 25 - 31 Ağustos tarihleri arasında Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında biyoloji, fizik, kimya ve astronomi ile ilgili ortaokul öğrencilerinin ilgisini çekecek, öğrencilerin bilimsel düşünme, sorgulama, yaratıcılık becerilerini ve fen bilimlerine karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlayacak etkinlikler gerçekleştirilecek.

Çalışmalar projede yer alan uzman, eğitmen ve rehberler eşliğinde; 25'i 6. sınıf, 25'i de 7. sınıf olmak üzere toplam 50 ortaokul öğrencisiyle birlikte yapılacak. Projenin, fen konularına ilgi duyan, araştıran, fen bilimlerinin temel ilkelerini günlük yaşamları ile ilişkilendiren, doğayı bir bütün olarak algılayan, teknolojik gelişmelere duyarlı bireylerin yetişmesine katkı koyması hedefleniyor. Kampa başvurular, 12 Haziran Çarşamba günü sona erecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.