SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ'ın kullanım hakkı Büyükşehir'de

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 'yenilenen Uludağ'daki günübirlik tesislerin işletim hakkının Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesine ilişkin' hazırlanan düzenlemeyi, onay için Bakanlar Kurulu'na sunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2013 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2013 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Uludağ'ın kullanım hakkı Büyükşehir'de

Bakan Veysel Eroğlu´nun kendisini aradığını ve müjdeyi verdiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Uludağ bizim bir muhtarlığımız. Dolayısıyla alınan karar nedeniyle mutluluk duyduk. Büyükşehir Belediyemizle birlikte Uludağ´ın gelişmesi, artık daha da hız kazanacak." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ´AK Parti teşkilatlarına´ 4 yıllık icraatlarını anlattığı basın toplantısında konuştu. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu´nda düzenlenen ve AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa milletvekilleri Önder Matlı, Bedrettin Yıldırım, Mustafa Öztürk, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, ilçe başkanları, belediye bürokratları ve parti mensuplarının katıldığı toplantıda Uludağ´a ilişkin bilgiler veren Başkan Altepe, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Uludağ´ın tüm kullanım haklarının Büyükşehir Belediyesi´ne devredildiğini açıkladı.

Bakan Veysel Eroğlu´nun toplantıdan önce kendisini aradığını ve Uludağ´daki bakanlığa ait günübirlik tüm tesislerin kullanım hakkının Büyükşehir Belediyesi´ne verilmesine ilişkin düzenlemeyi Bakanlar Kurulu´na sunmaya hazırlandıklarını söylediğini belirten Başkan Altepe, "Alınan kararla birlikte Uludağ´daki bakanlığa ait kongre merkezi, günübirlik tesisler, her türlü işletmelerin kullanım hakkı Büyükşehir Belediyemize geçiyor. Çok yerinde bir karar. Çünkü Uludağ bizim bir muhtarlığımız. O nedenle burada gelişime yönelik tüm çalışmaları bizim yapmamız gerekiyor. Alınan bu karar, heyecanımızı biraz daha artırdı. Başta sayın bakanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah Uludağ, Büyükşehir Belediyemizle birlikte çok daha hızlı gelişme gösterecek, Türkiye ve dünyanın cazibe merkezlerinden biri olma özelliğini kazanacak" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 4 yılda yaptıkları icraatlar ile Bursa´nın marka değerine çok ciddi katkılar sağladıklarını, kenti Türkiye ve dünyada daha bilinir hale getirdiklerini söyledi. Az zamanda çok iş başardıklarını, 4 yılda yapılan hizmetlerin 20 yılda yapılanları aştığını vurgulayan Başkan Altepe, yerli tramvay, deniz otobüsü ve uçağı hizmetleriyle Bursa´nın marka değerinin ciddi oranlarda arttığını ifade etti. 20 yılda 11 tarihi eser restorasyonuna karşı 4 yılda 151 tarihi eser restorasyonu, 20 yılda 22 km raylı sistem hattına karşı 4 yılda 26 km raylı sistem hattı, 20 yılda 169 km yola karşı 4 yılda 412 km yol, 20 yılda 20 spor tesisine karşı 4 yılda 102 spor tesisi, 20 yılda 151 milyon TL´lik kamulaştırmaya karşı 4 yılda 221 milyon TL´lik kamulaştırma yaptıklarının altını çizen Başkan Altepe, "Belediyemiz öncülüğünde gerçekleştirilen yerli tramvay çalışmalarını sonuca ulaştırarak, Türkiye için bir imkansızı gerçekleştirdik ve sağladığımız bu artı değerle dünya gündemine girdik. İnşallah ilk araçlar 1 ay içinde Bursa, sonrasında da Türkiye caddelerinde dolaşmaya başlayacak. Yine deniz uçağı ve deniz otobüsü hizmetleriyle Türkiye gündemine girdik. Bu yatırımlarla hem vatandaşımızın mağduriyetini önledik hem de daha hesaplı bir fiyata daha kaliteli hizmet almalarını sağladık. 45 bin kişilik Büyükşehir Stadı ile 134 yıllık belediye binamızın inşaatlarını tamamlanma noktasına getirdik. Şehrin bir kısmını tramvay hatlarıyla ördük, diğer kısımlarında da aynı hizmeti sağlama çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Herkes bizi konuşuyor." diye konuştu.
AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Türkiye'nin son 10 yılda yakaladığı ekonomik ve siyasi istikrarı çekemeyenlerin ülkeyi farklı bir noktaya taşımaya çalıştığına dikkat çekerek, "Çok güzel çalışmalar yapılıyor. Bundan sonra da daha iyi çalışmalar yapılacak. Bunu çekemeyenlerin Türkiye'yi getirdiği nokta ortada. Gelecekte ülkemizin de Bursa'mızın da daha güzel günlere ulaşmasını diliyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.