SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkyılmaz'dan Aktaş'a, "mahkeme kararını uygula" çağrısı

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın katı atık bedellerinin tahsilatına ilişkin mahkeme kararını uygulamadığını ve algı belediyeciliği yaptığını ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2022 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2022 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Türkyılmaz'dan Aktaş'a, "mahkeme kararını uygula" çağrısı

Katı atık bedellerinin tahsilatında mahkeme kararını uygulamayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş hakkında suç duyurusunda bulunan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Aktaş’ın konuya ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

Katı atık bedellerinin su faturalarından tahsil edilme yetkisini ilçe belediyelerine devretme kararının hukuka aykırı olduğuna ve kamu zararı oluştuğuna dikkati çeken Başkan Türkyılmaz, şunları kaydetti:

"Büyükşehir’in aldığı bu meclis kararının ardından belediye olarak ciddi zarara uğradık. Bu para Mudanyalıların. Mudanya ve Mudanyalıların hakkını korumaya devam edecek, tek bir kuruş dahi kamu kaynağının zarar görmesine izin vermeyeceğiz. Kamu kaynağının toplanmasında hesap verme sorumluluğunda olan Büyükşehir Belediye Başkanı ve meclis üyeleri kanunun kendilerine verdiği görevi yerine getirmemek için hukuka aykırı meclis kararı almışlardır. Mahkeme kararını uygulamadıkları gibi bu konuda ısrarcı olmuşlardır. Görevi kötüye kullandıklarını biz değil, Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri söylüyor. Aktaş Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin kararlarını tanımıyor. Kendisini Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin verdiği kararı uygulamaya davet ediyorum."
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.