SON DAKİKA
Hava Durumu

T2 hattı Kent Meydanı'nda yer altına girecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, T2 tramvay hattı yapımında Kent Meydanı'na doğru bin 200 metresinde yerin altına girme kararı aldıklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2019 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2019 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
T2 hattı Kent Meydanı'nda yer altına girecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bağlaraltı Mahallesi'nde vatandaşlarla kahvaltıda buluştu. Vatandaşların sorun ve beklentilerini ilettiği buluşmada belediye, BUSKİ ve BURULAŞ bürokratları da hazır bulunarak talepleri not aldı.

Çalışmaları devam eden T2 hattıyla ilgili bazı bilgileri paylaşan Aktaş, "T2 hattını diğer raylı sistemlerle entegre etmemiz lazım. Kent Meydanı'na doğru bin 200 metresinde yerin altına girme kararı aldık. Geçmişte yoğun ve dağınık çalışmalardan dolayı biraz sıkıntılar oluşmuştu. Çok şükür şu an bu sıkıntıyı çözdük ve trafik akıcı hale geldi." ifadelerini kullandı.

Aktaş, kentsel dönüşümle ilgili ise şu değerlendirmelerde bulundu:

"3-4 ailenin yaşadığı yere 10 kişi daha ekliyoruz, ondan sonra da Bursa'da ulaşımla alakalı problem var diyoruz. Eğri oturup doğru konuşalım. Metrekareye metrekare alacaksın, 30-40 yıllık bina verip, yerine yeni daire alacaksın. Bu işten müteahhit kazanıyor, yer sahibi kazanıyor, herkes kazanıyor ama kaybeden Bursa oluyor. Bu şekilde kentsel dönüşüm olmaz. Bizim yeni yaşam alanları açıp Bursa'yı büyütmemiz lazım."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.