SON DAKİKA
Hava Durumu

Spastik çocuklara Osmangazi desteği

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dünder başkanlığında toplanan Osmangazi Belediye Meclisi, Küçükbalıklı Mahallesi'nde hizmet veren Doktor Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi'nin genişletilmesiyle ilgili teklifi oy birliği ile kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2012 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2012 18:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Spastik çocuklara Osmangazi desteği

Bursa ve Türkiye'nin tek spastik Çocuklar Hastanesi olan sağlık kurumunun genişletilmesi için hastanenin yanında yer alan arazide plan değişikliğine giden Osmangazi Belediye Meclisi, elde edilen araziyi bu kuruma tahsis etti.

İlçede yaşanan boş arazi sıkıntısına rağmen tüm imkanlarını zorlayarak ürettiği arsalarla eğitimden sağlığa birçok alanda vatandaşların dertlerine derman oluyor. Bu çerçevede uzun süredir ek bin binaya ihtiyaç duyan Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi'nin yanındaki arazide yapılan plan değişikliği ile, yeni binanın önündeki en büyük engel ortadan kaldırıldı.

BAŞKAN BİLGİ VERDİ

Küçükbalıklı Mahallesi'nde hastane için yapılan çalışma hakkında meclise bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa ve Türkiye'de ilk ve tek olan hastanenin ihtiyaç duyduğu genişlemeyi sağlamak için, yanındaki arazide plan değişikliğine giderek arsa ürettiklerini ifade etti. Osmangazi Belediyesi olarak okul, hastane, park ve spor alanı gibi tesisler için gerekli alan teminine azami oranda gayret gösterdiklerini aktaran Başkan Dündar, Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi'nin ek binasının yapılmasıyla birlikte sağlık kuruluşunun daha kaliteli hizmet verir duruma geleceğini söyledi ve hayırlı olmasını diledi.

İmar ve Planlama Komisyonu tarafından hazırlanan 1-1000 ölçekli Kentsel Dönüşüm Sağlıklaştırma Projesi, K.Balıklı Uygulama İmar Planı kapsamında kalan alanda yapılan plan değişikliği ile hastanenin ek tesislerinin yapılmasının önü açılırken, tahsisi yapılan arazinin de planlara sağlık tesisi ve engelliler hizmet alanı olarak işlenmesine oy birliği ile karar verildi.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.