SON DAKİKA
Hava Durumu

Parayı veren Timsah Arena'ya adını yazdıracak

Bursa'da, Büyükşehir Belediyesince yapımına devam edilen ve halk arasında "Timsah Arena" olarak bilinen 45 bin kişilik stadın tribünleri ve kapılarının isim hakları devredilecek, ticari alanlar ise kiraya verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2013 08:29
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2013 08:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Parayı veren Timsah Arena'ya adını yazdıracak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, Belediye Meclis toplantılarında, statla ilgili gelişmeleri görüştüklerini bildirdi.

Stadın tribün ve kapı isim haklarının devredilmesi, ticari alanların da kiraya verilmesi konusunun, meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edildiğini belirten Altepe, bu kararın hayırlı olmasını diledi.

İnşaatın tamamlanması için 100 milyon lira ek kaynağa ihtiyaç duyduklarına dikkati çeken Altepe, şunları kaydetti:

"Kararın uygulanmasıyla kasadan para çıkmadan mevcut inşaat durumunu daha da ileriye taşımak istiyoruz. Esas hedefimiz bu. Sadece iç kapılara verilen isimlerden ortalama 20 milyon lira gibi bir gelir elde etmeyi planlıyoruz. Bu da günümüz şartlarında oldukça iyi. Kapı isimlerinin satışından alınacak miktar henüz belli değil. Kiralama süresi 1 ya da 5 yıl olabilir. Öncelikle kapıların satışı için düğmeye basacağız. Şu konuya dikkati çekmek istiyorum; kapılar kimsenin mülküne geçmiyor, sadece belli bir süre için kişi isimleri asılıyor. Birim fiyatı 200 bin liradan 300-400 bin liraya kadar uzanan bir değer düşünüyoruz. Bu şekilde 90'dan fazla kapının satışını planlıyoruz. Hemen yarın protokol yapabileceğimiz insanlar var. 4 kişiyle görüştüm, 4'ü de kabul etti."

Altepe, stadın Bursa ve Bursaspor için yapıldığını ve inşaat tamamlandığında tüm gelirlerin kulüp için kullanılacağını vurguladı.

Satışa çıkarılacak ya da kiraya verilecek mekanların, piyasa değerleri üzerinden işleme tabi tutulacağı bilgisini veren Altepe, değerine ulaşmayan mülkler için işlem yapılmayacağını ifade etti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.