SON DAKİKA
Hava Durumu

'Orhaneli turizmde altın vuruşu yaptı'

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, ilçenin doğa harikaları ve tarihi geçmişi ile ciddi bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirterek, Kocasu Çayı'nda hayata geçirdikleri rafting ile bunun altın vuruşunu yaptıklarını söyledi. Orhaneli'yi tanıtmak istediklerini belirten Bursa'nın Aykurt, turizmi ön plana aldıklarını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2022 22:43
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2022 00:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Orhaneli turizmde altın vuruşu yaptı'

ZAFER OPSAR / BURSAPORT

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, doğal güzellikleri ile dikkat çeken ilçede birinci hedeflerinin turizm olduğunu ifade ederek, Kocasu Çayı'nda hayata geçirdikleri rafting ile bunun altın vuruşunu yaptıklarını söyledi. Sadağı Kanyonunun insanı kendine çeken bir doğa harikası olduğunu belirten Aykurt, ilçede tarımın da ikinci öncelikleri olduğunu kaydetti.

2019 Yerel Seçimleri'nde Ak Parti'den Orhaneli Belediye Başkanı seçilen Ali Aykurt, kalabalık bir medya mensubu ile ilçede buluşarak hayata geçirdikleri ve planladıkları projeleri gezdirdi ve bunlar hakkında bilgi verdi. Habercilere önce Sadağı Kanyonunu kısa bir gezi ile tanıtan Aykurt, daha sonra Kocasu Çayı'nda raftinge katıldı.

Orhaneli'yi, başta turizm olanakları olmak üzere tüm yönleriyle tanıtmak istediklerini belirten Ali Aykurt, "Derdimiz vatandaşlarımızın Orhaneli'nin güzelliklerini en iyi şekilde yaşamalarını sağlamak, ilçemizi tanıtmak. Bunun için iş yaparken kimsenin bırakın siyasi kimliğine ismine bile bakmam. Herkes bizim sunduğumuz imkanlardan faydalanabilir" dedi.

Göreve geldikleri 2019'dan bu yana vaat ettiği projlerin yüzde 80'ini hayata geçirdiklerine dikkat çeken Aykurt, bunların başında da raftingin geldiğini aktardı. Kendisinin köyden çıkan bir belediye başkanı olduğunu dile getiren Aykurt, şunları söyledi:

"Yıllardan beri bu akarsu var, Kocasu akıp duruyor ama rafting düşünen olmamış. Biz bunu düşündük ve hayata geçirdik. Marmara'nın ilk ve tek rafting parkuru, Orhaneli Belediyesi olarak yapmış olduğumuz bir altın vuruş oldu. Şİmdi bunu geliştirmeye, altını doldurmaya çalışıyoruz. Doğa turizmi için 15 tane bungalov bir misafir evi ve restaurant yaptık. Belediye olarak buna 30 bungalov daha ekleyeceğiz. 60 adet de özel firmalar yapacak. Rafting başlangıç noktasına da 45 ev yapacağız. Yine doğa turizmi için farklı projelerimiz var. Özel sektöre yaptırmış olduğunuz projeler var. Mottomuz, 'Doğanın ve doğal insanların şehri Orhaneli'dir. Orhaneli akarsularıyla, bağıyla, taşıyla, suyuyla, toprağıyla, iklimi ile en güzel ilçelerdendir. Bunda iddialıyız."

Önceliklerini turizm, tarım ve sanayi olarak sıraladıklarının altını çizen Aykurt, ilçeye doğalgazın gelmesi ile yaşam kalitelerinin değiştiğini söyledi. Vatandaşların önceki yıllarda kışı geçirmek için Bursa'ya gittiğini anlatan Aykurt, doğalgazın gelmesi ile artık kışın ilçede kaldıklarını söyledi. Göreve gelirken "Orhaneli'yi tüm Türkiye duyacak" dediklerini hatırlatan Aykurt, "Şimdi tüm dünya duyacak diyoruz. Geçtiğimiz yıl rafting turizmi için bin 400'den fazla yabancı turist ağırladık. Bu yıl bu sayının daha da artmasını bekliyoruz. 100 kişiye aynı anda rafting turu yaptırabiliyoruz" diye konuştu.

İlçede yaşam kalitesini düşüren vahşi depolama sistemini ortadan kaldırdıklarını ve doğa dostu belediye anlayışı ile Katı Atık Aktarma Tesisini kullanmaya başladıklarını söyleyen Aykurt, ilçeye gelen turistlerin konaklaması ve güzel vakit geçirmeleri için Beyce Doğal Yaşam ve Spor Merkezini bu yaz hayata geçireceklerini söyledi. İlçeye kurulacak olan Zayıflama Merkezi'nin Bodrum'dan sonra Türkiye'deki ikinci zayıflama merkezi olacağını ifade eden Aykurt böylece farklı bir atılımla ortaya çıkacaklarını aktardı.

Attıkları her adımda gençleri de düşündüklerini söyleyen Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, gençlerin sosyal anlamda da kendilerini geliştirmeleri için her ortamı sağladıklarını önümüzdeki dönemde Göynükbelen Gölcük Yaylası Gençlik Kampı Projesiyle bunun hız kazanacağını dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.