SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya Belediyesi tarımsal dayanışmayı büyütüyor

Mudanya Belediyesi, “Topraktan Halka, Tarladan Sofraya” projesi kapsamında belediyeye ait tarım arazilerini üretime açmaya devam ediyor. Belediye 308 bin metrekarelik arazide yapılacak ayçiçek ve buğday üretiminden elde edilecek yağ ve unu ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2022 22:38
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2022 22:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Mudanya Belediyesi tarımsal dayanışmayı büyütüyor

Mudanya Belediyesi “Topraktan Halka, Tarladan Sofraya” projesi ile dayanışma ağını büyütüyor. Belediyeye ait arazilerde, refüj ve parklarda yetişen zeytinleri toplayarak, zeytinyağı haline getirdikten sonra ihtiyaç sahibi vatandaşların sofralarına taşıyan Mudanya Belediyesi, bu yıl Balabancık Mahallesi'ndeki araziden elde edilen ayçiçek yağlarını da Mudanyalılarla paylaştı.

İlçe genelinde atıl duran arazilerini üretime açan Mudanya Belediyesi, Emirler Yenicesi’nde 132 bin, Balabancık’ta 85 bin, Çekrice’de 48 bin, Söğütpınar’da 43 bin olmak üzere 308 bin metrekarelik alanda daha üretim yapacak. Bu arazilerde dönüşümlü olarak ayçiçek ve buğday üretimi yapılacak elde edilecek yağ ve un ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacak.

Kalkınmanın yolunun üretimden geçtiğini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Mudanya bu emeğe değer dedik, belediyeye ait alanları üretime açtık. Son dönemde ülkemizin yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle dar gelirli vatandaşların önemli gider kalemlerinden biri haline gelen zeytinyağı ve ayçiçek yağlarını üretiyor, toprağın bereketini halkımızla hakça paylaşıyoruz. Balabancık’taki ekim alanımıza ayçiçeklerimizden sonra şimdi de buğday ekeceğiz, un haline getirip hemşehrilerimle paylaşacağız" dedi.

Ekili arazilerden elde edilecek ayçiçek yağı ve unun, Zeytin Dalı ekibi tarafından Mudanya’daki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacağını kaydeden Türkyılmaz, "Her zaman söylediğim gibi Mudanya’da hiç kimse kimsesiz kalmayacak, hiçbir çocuk yatağına aç girmeyecek. Hem ihtiyaç sahibi ailelerimizin hem de üreten çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.