SON DAKİKA
Hava Durumu

'Kentsel yenileme mağduriyetler yarattı'

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentsel dönüşüm çalışmalarının, hem vatandaşı hem de müteahhitleri mağdur ettiğini söyledi. Bozbey, "Sadece kişilerin değil müteahhitlerin de mağdur olacağını hep söyledim. Müteahhit 3 kuruş kazanacağım diye girdi işin içine, battı. Şimdi bir kısmı el değiştiriyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2018 18:57
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2018 18:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Kentsel yenileme mağduriyetler yarattı'

'Başkan Burada' projesi kapsamında makamını her hafta Nilüfer'in farklı bir mahallesine taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu hafta  Ataevler Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Başkan Bozbey, mahalle temasları kapsamında  Ataevler Çarşısı'da bulunan Bursa Nilüfer Belediye Briç Spor Kulübü'nü  ve çarşı  esnafını ziyaret etti.  Başkan Bozbey, mahallede en büyük sorunlara yol açan kentsel yenileme ile ilgili de incelemelerde bulundu. Başkan Bozbey daha sonra Başkan Burada karavanına geçerek çalışmalarını başlattı. İlk olarak Ataevler Mahalle Muhtarı İsmet Taşçı ve Mahalle Komitesi üyeleriyle görüşen Bozbey, mahallede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı, fikir alışverişinde bulundu.

"KENTSEL YENİLEMEDE YENİ SORUNLAR ORTAYA ÇIKABİLİR"

Ataevler Mahallesi'nde ve Nilüfer'in birçok mahallesinde kentsel yenileme çalışmalarıyla ilgili sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Mustafa Bozbey, kentsel dönüşüm çalışmalarının Nilüfer'in kanayan yarası haline geldiğini belirtti. Başkan Bozbey, alt yapı kurumlarının gerekli çalışmaları yapmaması durumunda yeni sorunların ortaya çıkacağına da vurgu yapan Başkan Bozbey, "Bu mahallenin en büyük sorunu kentsel yenileme diyoruz. Bir müddet sonra inşaatlar bittiğinde alt yapı çalışmaları yapılması gerekiyor. Alt yapı kurumlarının hepsinin bu mahalleye girmesi gerekiyor, aksi takdirde sorun daha da büyüyecek. Sadece binaların yapılması değil, beraberinde ilgili kurumların harekete geçip çalışmalarını tamamlaması lazım" dedi.

"NİLÜFER BELEDİYESİ'NİN SORUMLULUĞU YOK"

Ataevler Mahallesi'nde yapısal sorunların bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğinin altını çizen Bozbey, konunun sorumlusunun Bursa Büyükşehir Belediyesi olduğunu savundu. Mustafa Bozbey, "İnsanlar Nilüfer Belediyesi'ni sorumlu tutuyor. Bizim bu konuyla ilgili hiç bir sorumluluğumuz yok. Bu çalışmalar başlamadan önce toplantılar yaptık ve mülk sahiplerine uyarıda bulunduk. Farklı bir planlamayla, burada yaşanabilir bir kent oluşturacak planlama yapılması gerektiğini defalarca  söyledim. Ancak bunu başaramadık. Böyle bir ortamla karşılaşacağımızı, insanların mağdur olacağını, sadece kişilerin değil müteahhitlerin de mağdur olacağını hep anlattım ve sonunda haklı çıktım. Haklı olmak beni mutlu ediyor mu, asla. Çünkü vatandaş mağdur, müteahhit de mağdur. Müteahhit 3 kuruş kazanacağım diye girdi işin içine, battı. Bir kısmı şuan el değiştiriyor" diye konuştu.

Başkan Bozbey, Ataevler Mahallesi'nde uygulanan projelerle ilgili de Muhtar Taşçı'ya bilgi verdi. Başkan Bozbey, Ataevler Pazaryeri'nin üstünün yıl sonuna kadar kapatılması için çalışmalara başlandığını söyledi. Ataevler Mahalle Muhtarı İsmet Taşçı da, kentsel yenileme çalışmalarıyla ortaya çıkan sorunlara  bir an önce çözüm bulunulması için destek istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.