SON DAKİKA
Hava Durumu

Kadına yönelik şiddete karşı güç birliği

Nilüfer Belediyesi, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında şiddet gören kadınlara ve çocuklarına destek olmak amacıyla Bursa Barosu ile iş birliği protokolü imzaladı. Protokolle birlikte şiddet gören kadınlara ve çocuklarına, psiko-sosyal destek, eğitim, hukuki danışmanlık ve adli yardım desteği verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2022 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2022 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kadına yönelik şiddete karşı güç birliği

Nilüfer Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde kadına yönelik şiddetle mücadele ve toplumsal şiddetin önlenmesi, bu konuda toplumsal farkındalık ve bilincin artması amacıyla Bursa Barosu ile iş birliği protokolü imzaladı.

Bursa Barosu Başkanlığı’ndaki imza töreninde, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursa Barosu Başkanı Av. Metin Öztosun, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Sibel Özer ile Zafer Yıldız, Bursa Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nazlı Ceren Şendoğan, Bursa Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Müjde Kaya, Mülteciler ve Yabancılar Hukuku Komisyon Başkanı Av. Gülender Adıgüzel, Adli Yardım Merkezi Sorumlusu Av. Aynur Çiğdem Ünel ile Kadın Hakları Merkezi Sorumlusu Av. Özlem Gürgen Eldem de yer aldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile Bursa Barosu Başkanı Av. Metin Öztosun’un imza koyduğu protokol ile kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında şiddete maruz kalan kadınlara ve varsa beraberindeki çocuklara destek hedefleniyor. Bu kapsamda Nilüfer Belediyesi, Bursa Barosu tarafından yönlendirilen şiddete maruz kalmış ya da kalma riski bulunan kadınlara psiko-sosyal destek, cinsiyet eşitsizliğine dayalı toplumsal farkındalık odaklı eğitim ile vatandaşlara yönelik bilgilendirici eğitimler verecek.

Protokolle birlikte Bursa Barosu da, şiddete maruz kalmış ya da kalma riski bulunan kadınlara, hukuki danışmanlık, ihtiyaç halinde tedbir kararları hakkında bilgilendirme, dava sürecini takip etme ve adli yardım ile hak temelli eğitim desteğinde bulunacak. Protokol imza töreninde, yapılan iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursa Barosu Başkanı Av. Metin Öztosun’a da yeni görevinde başarılar dileğinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.