SON DAKİKA
Hava Durumu

Dündar: Kaçak yapıya af yok

Osmangazi Belediye Meclisi kaçak yapıyla mücadele noktasında önemli bir adım daha atarak Yapı Kontrol Müdürlüğü'nün kurulması yönünde karar aldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2012 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2012 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Dündar: Kaçak yapıya af yok

Kaçak yapıyla mücadelesini hız kesmeden sürdüren Osmangazi Belediyesi, planlı gelişen modern Osmangazi için bünyesinde "Yapı Kontrol Müdürlüğü'nü" kurma kararı aldı.

Osmangazi Belediye Meclisi Mart ayı toplantısında gündeme gelen konu, oy birliğiyle kabul edildi. Yapı kontrol bürosu ve yıkım bürosunun birleştirilerek Yapı Kontrol Müdürlüğü'nü kuracaklarını söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar "Kaçak yapılaşma Bursa'nın ve Osmangazi'nin kanayan bir yarası. Bizlerde modern ve planlı gelişen Osmangazi için çarpık yapılaşmayla mücadelemizi bundan böyle müdürlük nezdinde devam ettireceğiz" dedi.

"Amacımız geleceğin Osmangazi'sini bugünden inşa etmek" şeklinde konuşan Başkan Dündar, Osmangazi'yi yaşanabilir bir kent olarak geleceğe taşıma konusunda kararlı olduklarını bir kez daha yineledi. Yeni oluşturulacak müdürlüğün kaçak yapılaşmayla daha etkin mücadele edileceğini aktaran Başkan Dündar "Kaçak yapının önlenmesi ve var olan yapılarında yıkımı ve takibi bu müdürlüğümüz bünyesinde sürdürülecek" dedi.

2010 yılında Bilgi İşlem ve İşletme Müdürlüğü'nü kuran Osmangazi Belediyesi, son olarak Yapı Kontrol Müdürlüğü'nü de bünyesine katmış oldu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.