SON DAKİKA
Hava Durumu

BUSMEK'ten 100 bin mezun

Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden olan Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) tarafından bu yıl 8'incisi gerçekleştirilen 'BUSMEK Genel Sergisi', Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) izlenime sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2013 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2013 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
BUSMEK'ten 100 bin mezun

Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara merak ettikleri sanatsal alanlarda beceri kazandırmak, mesleki ve sosyal gelişimlerini sağlamak ve unutulmaya yüz tutan geleneksel sanatları yaşatmak amacıyla gerçekleştirilen sanat ve meslek eğitimi kurslarının '8. Genel Sergisi', vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri Merinos AKKM fuaye alanında düzenlenen programla izlenime açıldı. Bursa Mehter Takımı ve Büyükşehir Belediyesi Bandosu'nun konseriyle başlayan serginin açılış törenine kursiyerler de katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, vatandaşlara yeni ufuklar açan BUSMEK'i çok önemsediklerini söyleyerek, merkez ilçelerde halkın kolaylıkla ulaşabileceği noktalarda kurs merkezi açtıklarını sözlerine ekledi. Başkan Altepe, BUSMEK'in önemli bir sosyal sorumluluk faaliyeti olduğunu kaydederek, "Bir taraftan şehrin gelişmesini ve kalkınmasını sağlarken, bir yandan da vatandaşlarımızın daha donanımlı bireyler olması için çalışıyoruz. Bursalıların hayat standartlarını yükselterek, nitelikli işgücünü artırmak için yoğun çaba harcıyoruz" dedi.

BUSMEK'ten 100 bin mezun

Bursa'da yoğun ilgi gören kurslarda bu yıl 14 kurs merkezinde 100 branşta 14 bin kursiyeri eğittiklerini ifade eden Başkan Altepe, "BUSMEK'te bugüne kadar 100 bin mezun verdik. Mezun ettiğimiz bu 100 bin kişi, MEB onaylı sertifika aldı. Meslek öğrenerek altın bilezik edinmenin yanında, kursiyerlerimize girişimciliğin yollarını da açmaya çalışıyoruz. KOSGEB ile imzaladığımız protokol çerçevesinde, BUSMEK kursiyerlerine uygulamalı girişimcilik eğitimleri de veriyoruz. Aldıkları eğitimler sonunda kursiyerlerimiz, takı tasarım atölyesinden metal kaplama imalat sanayiine kadar çeşitli sektörlerde girişimcilik örneği göstererek, kendi işletmelerini açabilme imkanına kavuşuyorlar" diye konuştu.

Bursa Vali Yardımcısı Hüseyin Eren de BUSMEK kurslarının kent ekonomisiyle sosyal hayata büyük katkıları olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı her bireyin kendi yeteneklerini ortaya koyma, beceri sağlayabildiği alanları açığa çıkarma ve artı değer üretme zorunluluğunun bulunduğunu belirten Eren, "BUSMEK tam da bu yönüyle hem anlamlı hem de değerli bir noktada bulunuyor" diye konuştu.

Kursiyerler adına konuşan ve Heykel´deki kurs merkezinde Farsça eğitim alan Mükerrem Çağıran da BUSMEK ile kendisine yabancı dilde okuma-yazma becerisini kazandıran Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 12 kurs merkezini temsilen 12 kursiyere, Başkan Altepe ve Vali Yardımcısı Eren tarafından sertifikaları verildi, kursiyerler de Başkan Altepe ile Vali Yardımcısı Eren´e yağlıboya tablo hediye etti. Protokol üyeleriyle birlikte serginin açılış kurdelesini kesen Başkan Altepe, daha sonra eşi Hüsniye Altepe ile birlikte sergide yer alan eserleri tek tek inceledi. BUSMEK 8. Genel Sergisi'nin açılış törenine Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ile kursiyerler ve aileleri de katıldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.