SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da liselilere sebze halinde eğitim

Bursa’da kırsal kalkınmanın sağlanması hedefiyle üretimin artırılması için çiftçilere destek veren Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan gıdada ürün kayıplarının azaltılması ve israfın önlenmesine yönelik eğitim çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Hikmet Şahin Kent Hali’nde ağırlanan liseli gençler, meyve ve sebzede ürün kayıplarının önüne geçilmesi için yapılanları sahada görme imkanı buldu.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2022 23:20
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2022 23:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da liselilere sebze halinde eğitim

Dünya genelinde hızlı nüfus artışı ve buna bağlı olarak tarım topraklarının sınırlı olması, beslenme ihtiyaçlarının karşılanmasını önemli gündem maddelerinden biri haline getirdi. Bu kapsamda bir taraftan kırsal üretimin artırılması, kalitesinin yükseltilmesine yönelik çalışmalar hayata geçirilirken, diğer yandan ürün kayıplarının azaltılması ve israfın önlenmesi de önem kazandı.

Bursa’da kırsal kalkınmanın sağlanması için çiftçileri destekleyen Büyükşehir Belediyesi, gıdada ürün kayıplarının azaltılması ve israfın önlenmesine yönelik, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde eğitim çalışmaları yapıyor. Sürdürülebilir Tarım İçin Sürdürülebilir Eğitim Modeli Meyve, Sebze, Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık/Bilinçlendirme Programı kapsamında Osmangazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Hikmet Şahin Kent Hali’nde ağırlandı.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Gülay Yıldırım, öğrencilere gıda kaybı ve israfın önlenmesinin önemine yönelik bilgilendirme sunumu yaptı. Daha sonra hal esnafını gezip onlarla sohbet eden öğrenciler, ürünlerin nasıl depolandığı ve nasıl nakledildiğini gördü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.