SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da içme suyuna yeni indirim geliyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'da su fiyatlarına yeni yıldan itibaren yüzde 10'luk üçüncü bir indirimin yapılacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2018 23:21
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2018 23:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da içme suyuna yeni indirim geliyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi hizmet binasındaki meclis salonunda gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aralık ayı toplantısında, su fiyatlarında yüzde 10'luk ekstra bir indirim daha yapılacağını söyledi. Aktaş, yaptığı konuşmada, ağır kış şartları konusunda uyarılarda bulunarak yeni yıl hakkındaki temennilerini de dile getirdi.  

Ocak ayında mecliste

Aktaş, su fiyatlarında indirimi kapsayan çalışmanın yeni yılın üçüncü haftasında onay için meclise geleceğini ifade etti. Aktaş, meclis toplantısında BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç'e talimat verdi. Su fiyatlarında yüzde 10'luk üçüncü bir indirim yapılması konusunda Genel Müdür Gülenç'ten bir çalışma yapılmasını isteyen Aktaş, "Gerekli taslağı hazırlayalım ve ocak ayı meclisimize getirelim. Hayatın normalleştirilmeye çalışıldığı bu dönemde biz de üçüncü bir yüzde 10'la niçin sürece dahil olmayalım?" dedi.

Aktaş'tan 'kar' uyarısı  

Alinur Aktaş, ağır kış şartları yaşandığını belirterek, araç kullanırken ve ulaşım sağlarken azami dikkat edilmesi konusunda Bursalılar'ı uyardı. Büyükşehir Belediyesi olarak il sınırları içerisinde müdahale ettikleri birçok noktada yoğun kar yağışının görüldüğünü kaydeden Aktaş, "Dün 219 yere müdahale edildi, bugün de 84 köyde yol açma çalışmaları gerçekleştirildi. Yüksek rakımlı yerlerde seri devam eden bir yağış var. Gerekli tedbirleri alıyoruz. Ağır kış şartları yaşıyoruz ve dikkatli olmamız gerekiyor. Araç kullanırken, bir yerden farklı bir yere intikal ederken hazırlıklı olmalıyız" diye konuştu.

Aktaş, 2018'in son günlerinin yaşandığını belirterek, 2019 yılının başta Bursalılar olmak üzere Türkiye ve insanlık için hayırlar getirmesini diledi. Yeni yılın yeni umutlar ve heyecanlar demek olduğunu vurgulayan Aktaş, "İnşallah kazasız belasız, başarılarla dolu bir sene geçiririz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.