SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da 2009'da başlatılan kentsel dönüşümde 8. etap tamamlandı

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde 2009'da başlatılan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki 8. etap çalışmaları tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da 2009'da başlatılan kentsel dönüşümde 8. etap tamamlandı

Osmangazi Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, zemin+5 uygulamasının tatbik edildiği çalışma olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, bölgedeki çarpık ve plansız görüntüye son verdi.

Kent silüetini koruyan projede 2 bin 500 yeni konutun yanı sıra ticaret, kapalı pazar alanı, ibadet, eğitim, sosyal ve kültürel alanlar yer alıyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, büyüyerek ilçeye yayılan projenin 8. etabında incelemelerde bulundu.

Dündar, yatay şehirleşmenin öncü modeli Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde riskli alanda gerçekleştirilen 8. etabını da bitirmenin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Kentsel dönüşümün her zaman en öncelikli konuları olduğunu belirten Dündar, şunları kaydetti:

"Plansız ve çarpık yapılaşma, yoğun göç ve Bursa'nın deprem kuşağında yer alması gerçeği ile 2009 yılında başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilçemizin birçok yerinde sosyal hayatı kolaylaştıran, yeni bir mimari anlayış getiren, Osmangazi'ye nefes aldıran, en önemlisi planlı ve güvenli şehirleşmenin yolunu açan projeler ortaya çıkarttık. Bu projelerimizin en güzel örneği olan Soğanlı'da hayat başladı. Sağlam konutları, ticaret alanları, pazar alanı, ibadet ve eğitim mekânları, sosyal ve kültürel alanları ile yaşama değer katan çok sayıda unsura sahip Soğanlı Kentsel Dönüşümü, bugün Bursa'da herkesin yaşamak istediği yerlerin başında geliyor."

Dündar, Osmangazi’de kentsel dönüşüm çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini anlatarak, "Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tavsiye ettiği zemin+5 kat projesinin uygulandığı tek yer. Bu örnek dönüşümün 8. etabını da tamamladık. Bu etapla birlikte Soğanlı'da 2 bin 500 yeni konutu vatandaşlarımıza teslim ettik. Kentsel dönüşüm demek, güvenli konutlar demek, huzurlu ve mutlu bir yaşam demek. Deprem kuşağı üzerinde yaşadığımız şehirde güvenli konutların inşası çok önemli." ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.