SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Büyükşehir'de Bozbey'e iki Ak Partili Başkanvekili

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ilk toplantısında Başkanvekilliklerine Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ile İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban seçildi. CHP'nin çoğunluğu bulunmayan Meclis'te Yılmaz ve Taban'a 58'er oy çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2024 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2024 18:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Büyükşehir'de Bozbey'e iki Ak Partili Başkanvekili

ZAFER OPSAR / BURSAPORT

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ilk toplantısında Mustafa Bozbey'in Başkanvekilliklerine Ak Partili Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ile İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban seçildi. CHP'nin çoğunluğu bulunmayan Meclis'te 1. Başkanvekilliği için aday olan Yılmaz ve 2. Başkanvekilliği için aday olan Taban'a 58'er oy çıktı.

1. Başkanvekilliği için aday olan CHP'li Yücel Akbulut ise 1 oy aldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Ak Parti'nin 46 üyesi bulunuyor. Bu üyelerin yanısıra 9 Belediye Başkanı ile üye sayısı 55'e çıkıyor. MHP'nin ise Büyükşehir'de 3  üyesi bulunuyor. Cumhur İttifakı'nda 1 üye ise Büyük Birlik Partisi'ne ait. Böyle Cumhur İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 59 üyeye ulaşıyor.

CHP ise 34 üye ile Büyükşehir Meclisi'nde azınlıkta bulunuyor. 6 CHP'li Belediye Başkanı ile bu sayı 40'a çıkarken, İYİ Parti 4, Yeniden Refah Partisi 1 üye sahip. Meclis'te İYİ Parti'nin 2 belediye başkanı ile Cumhur İttifakı'nın karşısındaki üye sayısı 47 oluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.