SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 'hıyarağası' gerginliği!

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinde AK Partili ve CHP'li Meclis üyeleri arasında atıksu bedelleri ve ilçe kıyılarının Büyükşehir'e devrine ilişkin çıkan tartışmada Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan'ın AK Partili bir üyeye "hıyarağası" diye bağırması Meclisi karıştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2022 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2022 20:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 'hıyarağası' gerginliği!

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dün yapılan toplantısında AK Parti ve CHP'li Meclis üyeleri arasında atıksu bedellerine ilişkin çıkan tartışmada Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan'ın AK Partili bir üyeye yönelik "hıyarağası" diye bağırması ortamı iyice gerdi.

chtmedya.com'da yer alan habere göre, dün gerçekleştirilen Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ortalık fena karıştı. Meclis toplantısı boyunca gergin tavırları dikkat çeken Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Mecliste bir başka üyeye "hıyarağası" diye bağırdı ve “Bu benim Büyükşehir Meclisine son gelişim” diyerek toplantıyı terk etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın katılmadığı ve Meclis Başkanvekili Ahmet Yıldız’ın yönettiği toplantıda, AK Parti ve CHP sözcüleri arasında, vatandaşların su faturalarından çıkarılan ve ücret alınmayan atıksu bedelleri ve ilçe belediyelerine bağlı kıyıların Büyükşehir'e devri üzerinden yürütülen tartışmada ilginç anlar yaşandı.

Toplantı boyunca yaptığı konuşmalarda sık sık tartışmaya giren ve gerginliğiyle dikkat çeken Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, vatandaşların su faturalarından atıksu bedelleri alınmadığı için kendi gelirlerinin azaldığını söyledi. CHP Meclis Grup Sözcüsü Osman Ayradilli ile Meclis Başkanvekili Ahmet Yıldız ve diğer AK Partili Meclis üyeleri tartışırken araya giren ve bağırarak konuşan Gemlik Belediye Başkanı Sertaslan, Yıldız’a karşı sesini fazla yükseltince olaya dahil olan meclis üyelerine dönerek “hıyarağası” diye bağırdı.

Ortamın iyice gerilmesi üzerine Meclis Başkanvekili Ahmet Yıldız, Başkan Sertaslan’ın özür dilemesini istedi ancak Sertaslan, önce kendisine bağıran üyenin özür dilemesini istedi. Kendisinin üzerine yüründüğünü iddia eden Sertaslan, kendisinin dava edilmesini ve kayıtlara bakılmasını istedi. Bu çıkış üzerine tartışmalar devam edince, Meclis oturumuna da apar topar son verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.