SON DAKİKA
Hava Durumu

Belediyeden 'araç verilmedi' iddialarına yanıt

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen ve bindikleri şişme botun alabora olması sonucu hayatlarını kaybedenlere Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından cenaze aracı tahsis edilmediği yönündeki iddialar konusunda açıklama yaptı. Açıklamada, cenaze sahiplerinin Belediyenin sağladığı imkandan yararlanmadığı, cenazelerin naklini kişisel olarak gerçekleştirdikleri ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2018 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2018 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Belediyeden 'araç verilmedi' iddialarına yanıt

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi'nin yakın bölgelere karayolu, uzak bölgelere ise uçak ile ücretsiz gerçekleştirdiği cenaze hizmetlerinin, tüm vatandaşlar için geçerli olduğu belirtildi.

Balıkesir'deki olayın ardından cenazelerden 4'ünün Bursa'ya getirildiği ve Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bursa Büyükşehir Belediyesi, dün gece saatleri itibariyle cenazelerin nakli için gerekli tüm bilgileri cenaze sahiplerine iletmiş, cenazelerin naklinin uçakla gerçekleştirilebileceğini bildirmiştir. Aynı saatlerde cenazelerin uçakla Amasya ve Sinop'a nakledilmesi için de Adli Tıp Kurumu'na araç göndermiştir. Ancak cenaze sahipleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin tüm vatandaşlara olduğu gibi kendilerine de sağladığı bu imkandan yararlanmamış, cenazelerin naklini kişisel olarak gerçekleştirmişlerdir."

Açıklamada, "Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen ve bindikleri şişme botun alabora olması sonucu hayatlarını kaybeden kişilere yönelik Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından cenaze aracı tahsis edilmediğine ilişkin haberler asılsızdır. Sosyal medyada kimliği belli olmayan ve olayı manipüle etmeye yönelik paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

Gergerlioğlu: Tepkiyi görünce çark etmenin alemi yok

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Bursa Belediyesinden yapılan açıklamaya ilişkin, "Bursa BB açıklama yapmış, olayı güya yalanlamış. Bursa BB Cenaze işleri müdürünün söyledikleri kayıtlarımızda mevcut. Aile ve tarafımca biliniyor, tepkiyi görünce çark etmenin alemi yok. Bari icraatinizin arkasında durup, özür dileseydiniz." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.