SON DAKİKA
Hava Durumu

Altepe: Bursa'nın hedefi dünya ligi

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Demirtaş Rotary Kulübü'nün ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda rotary kulüplerinin üyelerine Bursa'nın 4 yılda yaşadığı değişimi anlattı. Altepe, "Bursa kalite şehri" diyerek, yapılan çalışmalarla kalitenin daha da artacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2013 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2013 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Altepe: Bursa'nın hedefi dünya ligi

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Demirtaş Rotary Kulübü'nün ev sahipliğinde Altınceylan Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıda, Bursa'nın yaşadığı değişim ve gelişimi anlattı. Bursa'da son 4 yılda hayata geçirilen proje ve yatırımların, kentin 25 yıllık yatırımlarını aştığını belirten Başkan Altepe, "Bursa kalite şehri. Bursa'nın dünya liginde olması gerekiyor" diyerek yapılan çalışmaların kentin değerini artırdığına işaret etti.

"Bursa merkezli uçuşlar yapılmalı"

Başkan Altepe, raylı sistemlerde öncü bir kent haline gelen Bursa'da hava yolu ulaşımına ağırlık verilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bursa, en az, hava ulaşımını kullanıyor. Dünya şehri olacaksak eğer, havayollarının kullanılması önemli. Bursa merkezli uçuşların gerçekleştirilmesi gerekiyor" dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak hava yolu ulaşımına çok önem verdiklerini anlatan Başkan Altepe, Bursa Hava Yolları'nın kurulduğunu hatırlatarak, öncelikle Trabzon, Erzurum, Bodrum, İzmir gibi kentlere daha sonra da Balkanlar ve diğer ülkelere uçuşların yapılmasının planlandığını vurguladı.

Halk odaklı projeler

Bursa'nın dağından denizine dek tüm yönleriyle yenilendiğine işaret eden Başkan Altepe, "Bursa'da adımlarımızı atarken, halkın ihtiyaçlarına kulak veriyoruz. Bursa'da sadece kendisi için değil, kentine ve yaşadığı yere, topluma fayda sağlamayı ilke edinen, kente değer katan insanlara ihtiyacımız var. Konumuz Bursa. Bu güzel kentin yaşanabilir, sağlıklı bir dünya kenti, bir marka kent olması konusunda heyecan duyuyoruz. Hedefimiz Bursa'nın geliştirilmesidir" diye konuştu.

Altepe, kente değer katacak her fikre açık olduklarını ifade ederek, Bursa'yı kent dinamiklerinin destekleriyle geleceğe taşıdıklarına dikkati çekti. Bursa'da az kaynakla çok güzel işler yapıldığını anlatan Altepe, "Bursa, tarih, kültür, termal, kongre şehri. Her türlü özelliği bir arada barındıran Bursa'nın baskın kimliği ise sanayi kenti oluşudur. Üreten ve tüm alanlarıyla sürekli gelişen bir şehir olan Bursa'nın turizm kenti kimliğini de öne çıkarmak için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, Bursa'da Uludağ'dan sahillere, kent merkezinin modern ulaşımla buluşturulmasından, kültürel mirasa kadar her alanda çalışmalara devam edildiğini belirtti.

Altepe'ye teşekkür plaketi

Demirtaş Rotary Kulübü Başkanı Can Köseleci de imza attığı projelerle Bursa'ya değer katan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye sunumundan dolayı teşekkür plaketi verdi. Köseleci, "Marifet iltifata tabidir. Başkan Altepe, Osmangazi Belediye Başkanlığı döneminde de tarihi ve kültürel miras için çok çalıştı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı da 4 yıldır başarıyla yürütüyor. Altepe, Bursa için önemli çalışmalar yaptı ve yapmaya da devam ediyor" dedi.

Demirtaş Rotary Kulübü'nün yanı sıra Bursa'daki diğer rotary kulüplerinden temsilcilerin de katıldığı toplantıda, katılımcılar Bursa'da yapılanlarla ilgili merak ettikleri soruların cevaplarını da yine Başkan Altepe'den aldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.