
Kültür ve Turizm eski bakanı Atilla Koç, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, milletvekilleri ve iş adamlarının da iştirak ettiği açılışta konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin turizmde ilerlediğini ifade etti.
ARINÇ: TÜRKİYE'DE HAYAT KALİTESİ YÜKSELDİ
Crowne Plaza Bursa Convention Center ve Termal Spa'nın açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç," Toplamda 216 odaya sahip otelin Bursa için önemli bir kazanım olduğunu dile getiren ve bu tür otellere ihtiyaç olduğunu kaydeden Arınç, "Türkiye'de hayat kalitesi yükseldi. İnsanların, kaliteli hizmet için bu otelleri tercih ettiğini biliyorum. Önemli toplantıların böylesine prestijli mekanlarda yapılması takdire değer. Üretimi ve ihracatı ile Türkiye'nin yüz akı olan Bursa'nın bu dev tesisleriyle turizmde kendini ispat etmesi lazım. Böylesine kaliteli oteli de kazandırdıkları için Öztimurlar'a teşekkür ediyorum. Güzel bir yatırım olmasını temenni ediyorum" dedi.
ÖZTİMURLAR A.Ş.'DEN TURİZM SEKTÖRÜNE DEV YATIRIM
Bursa'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren Öztimurlar İnşaat A.Ş. tarafından hayata geçirilen Crowne Plaza Bursa Convention Center Thermal Spa'nın Tüm finansal yatırımı Öztimurlar A.Ş.'ye ait olan otelin yönetimi ve profesyonel kadrolarının oluşturulması yine Öztimurlar A.Ş. tarafından sağlandı. Toplamda 216 odaya sahip Crowne Plaza Bursa oteli, Bursa'nın en yeni beş yıldızlı oteli olma özelliğini taşıyor. İş ve sosyal hayatın ihtiyaç duyduğu tüm özelliklerin bir arada sunulduğu otelde, Bursa turizminin en önemli değerlerinden olan termal su da öne çıkan özellikler arasında yer alıyor.
MURAT ÖZTİMUR: ULUSLARARASI KALİTEDE HİZMET SUNACAĞIZAçılışta Öztimurlar İnşaat A.Ş. adına konuşan Murat Öztimur, turizm sektörünün gittikçe ivme kazandığı Bursa'ya Crowne Plaza gibi güçlü bir markayı getirmelerinin hem Bursa hem de Türk turizmi için önemli olduğunun altını çizdi. Öztimur," Crowne Plaza Bursa oteli, Osmanlı'nın ilk başkentinin kültür mozaiğini konfor, teknoloji ve 5 yıldızlı uluslararası hizmet standartları ile geleceğe taşıyacaktır. Bu anlamda üzerimize düşen sorumlulukların da bilincindeyiz." dedi.
HARPUT: BURSA, DÜNYA MARKALARININ YENİ GÖZDESİ
Vali Şahabettin Harput, Bursa'nın turizm konusunda son yıllarda ilerlediğini ifade ederek, "Bursa'da hızlı bir turizm hareketliliği başladı. Sahip olduğumuz değerleri iyi kullanmalıyız. Bursa turizmde sıçrama noktasına geldi. Ünlü markalar Bursa'ya gelmeye başladı" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, yeni otelin Bursa için önemli bir değer olduğunu vurguladı.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve katılımcılar otelin açılışını yaparak ve açılış için özel olarak hazırlanan pastayı kesti.